Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen ottaa vahvasti kantaa sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) aikomukseen esittää esittää puoluesisartaan Kirsi Pimiää sisäministeriön kansliapäälliköksi.

Sebastian Tynkkynen julkaisi eilen Facebook-sivullaan videon, jossa hän vetoaa laajasti suomalaisiin ja koko puoluekenttään estämään vääryyden tapahtumisen.

– Yhtä Suomen valtion tärkeimmistä ja korkeimmista turvallisuuteen liittyvistä viroista ollaan parhaillaan täyttämässä. Sisäministeriö vastaa Suomessa maahanmuutosta, poliisista ja rajaturvallisuudesta. Sisäministeriön valmistelua johtaa kansliapäällikkö, jonka pääsee nimittämään vihreä sisäministeri Maria Ohisalo. Tilanne on karmea, koska Suomi voisi saada todella pätevän kansliapäällikön, nimittäin Suojelupoliisia johtavan Antti Pelttarin, joka kuuluu sisäministeriön hallinnonalaan, Tynkkynen ihmettelee.

Hän viittaa videolla myös perustuslain säännökseen, jonka mukaan yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Pelttaria on yleisesti pidetty ansioituneempana tehtävään kuin yhdenvertaisuusvaltuutettuna toimivaa Kirsi Pimiää.

Siirtolaiskriisi edellyttää vastuullisia päätöksiä

Ennen Supon päällikkötehtäväänsä Pelttari on toiminut muun muassa sisäministeriön kansainvälisten asioiden yksikön ylijohtajana. Pelttari on toiminut myös sisäministerin valtiosihteerinä.

– Aivan uskomattoman kova pätevyys ja nimenomaan sisäministeriön tehtävistä. Hän (Pelttari) tuntee tuon ministeriön kuin omat taskunsa. Ohisalo kuitenkin meinaa Iltalehden lähteiden perusteella nimittää oman puolueensa lähettilään, vihreän yhdenvertaisuusvaltuutetun ja laittaa hänet vastaamaan koko ministeriönsä valmistelusta.

– Kun siirtolaiskriisi seuraavan kerran kohtaa Suomea ja pitäisi tehdä vastuullisia päätöksiä, ettei maahanmuutosta tule hallitsematonta, niin se on varmaa, että tämän yhdenvertaisuusvaltuutetun päästessä vastaamaan tilanteesta, niin siellä nostetaan kädet pystyyn. Vielä paljon pahemmin kuin 2015 jolloin kansliapäällikkönä toimi Päivi Nerg, joka väitti, että ”tulijoiden taustat kyllä tiedetään”. Loppu onkin surullista muisteltavaa. Varsinkin Oulussa on kärsitty huonosti hoidetun siirtolaiskriisin peruuttamattomista seurauksista, Tynkkynen sanoo.

Ohisalon puoluesisar kannattaa kansalaistottelemattomuutta

Tynkkynen sanoo videolla, että hän on korviaan myöten kyllästynyt poliittisiin virkanimityksiin, joissa Suomen etu jää taka-alalle ja puoluetoverit laitetaan etusijalle.

– Miettikää, millaista vahinkoa saadaan aikaan, kun epäpätevä ihminen laitetaan johtamaan koko maan turvallisuusasioita, Tynkkynen sanoo, ja esittelee lainausta vihreiden puoluelehdestä, jossa Pimiä vastaa toimittajan kysymykseen ”voivatko kansalaiset luottaa siihen, että palautukset tehdään perustellusti vai onko kansalaistottelemattomuudelle tarvetta.”

Pimiän vastauksen mukaan kansalaistottelemattomuus kuuluu demokratiaan: ”Jokaisella on omaan arvopohjaan perustuva arvio siitä, luotammeko viranomaisiin. Pitää itse päättää, ottaako riskin ja kantaa vastuun. Palautustilanteet ovat erilaisia eivätkä matkustajat tiedä, kuka palautettava on tai mihin maahan palautusta ollaan tekemässä.”

Tynkkynen muistuttaa, että Pimiä on aiemmin vaatinut uimahalleihin burkineja muslimeille sekä yksityisiä pesutiloja.

– Tilanne on härski myös sen vuoksi, että jos suojelupoliisin päällikön pätevyyden ohittamalla häntä syrjitään valinnassa vain siksi, että hän ei ole vihreä niin arvatkaapa kenen tehtävä on puuttua tilanteeseen ja puolustaa Pelttaria, eli kenen Suomessa pitää puuttua kaikkeen henkilöstä johtuvaan syrjintään: hän on yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä, Tynkkynen sanoo.

Ohisalon takki kääntyi

Tynkkynen huomauttaa, että vihreät on aiemmin pyrkinyt profiloitumaan poliittisia virkanimityksiä vastustavana puolueena. Tällä linjalla ovat olleet myös aiemmat puheenjohtajat Touko Aalto ja Ville Niinistö.

Ohisalo itse totesi vielä vuonna 2016 lehtihaastattelussa olevansa huolissaan ”kaverikapitalismista”, joka ilmenee muun muassa poliittisina virkanimityksinä. Tynkkysen mukaan valta on sokaissut vihreät.

– Suomalaisista puolueista enää perussuomalaiset näkyvästi vastustaa poliittista suhmurointia. Nyt tarvitaan kovaa painetta kansalaisten osalta että hallitus ei suostu Ohisalon suhmurointiin. Erityisesti vetoan keskustan kenttään: te istutte hallituspöydässä ja voitte halutessanne estää vääryyden. Jos vihreät saa taas vetää teitä kuin litran mittaa, niin muistakaa, että Katri Kulmuni kumppaneineen tulee hinaamaan vielä alemmas teidän mahdollisuuksianne menestyä seuraavissa vaaleissa. Laittakaa viestejä piiripäälliköillenne ja puoluesihteerille ja pysäyttäkää Kulmuni.

– Sama homma demareiden jäsenille: jos te hallituspuolueet suostutte Ohisalon vedätykseen, olette kaikki syyllisiä päätökseen. En halua kuvitella Suomea, jossa vihreä yhdenvertaisuusvaltuutettu on laivan ruorissa, kun seuraava siirtolaisaalto iskee, Tynkkynen toteaa.

SUOMEN UUTISET