Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan asiassa, joka koskee varsinaissuomalaisen koulun suihkutiloissa tapahtunutta alaikäisten tyttöjen kuvaamista. Asia on siirretty eilen syyteharkintaan.

Salakuvausjutussa epäiltynä on Turun pormestariksi vasemmistoliiton riveistä aiemmin pyrkinyt Sasu Haapanen. Myös Haapasen naisystävää epäillään rikoksesta. Molempien osalta rikosnimikkeenätutkinnassa on ollut törkeä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittäminen.

Haapanen toimi aiemmin Turun vasemmistoliiton puheenjohtajana. Lisäksi hän oli Turun kaupunginvaltuuston varavaltuutettu ja nuorisolautakunnan jäsen.

Toiminnanjohtajan sometililtä lähti murhakehotuksia

Syyttäjän pöydällä viime syksystä saakka on ollut myös vasemmistoliiton entisen toiminnanjohtajan Misha Dellingerin juttu, jossa rikosnimikkeenä on kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Epäilyissä on kyse Dellingerin perustaman Twitter-tilin kautta lähetetyistä murhakehotuksista ja erikseen nimetyistä vihan kohteista. Tililtä lähteneissä twiiteissä esimerkiksi kehotetaan tappamaan fasistit ja ilmastonmuutoksen kieltäjät.

Viesteissä myös leimataan perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ”fasistiksi”, jonka kannattajat ovat ”täysiä natseja” sekä väitetään europarlamentaarikko Laura Huhtasaaren olevan ”valkoisen ylivallan” kannattaja.

Vihreiden kuntavaaliehdokasta epäillään parituksesta

Rikosepäilyistä johtuen Haapanen joutui sittemmin luopumaan kuntavaaliehdokkuudestaan ja pormestarihaaveistaan. Dellinger puolestaan ei edes ehtinyt asettua ehdolle.

Kuntavaaleissa on edelleen mukana tamperelainen yrittäjä, joka pyrkii valtuustoon vihreiden ehdokkaana. Vihreiden kuntavaaliehdokasta epäillään laajamittaisesta romanialaisten naisten parituksesta vuosina 2019-2021.

Mies itse vahvistaa Aamulehden jutussa olleensa Helsingin poliisin kuulusteluissa epäiltynä parituksesta, mutta ei katso syyllistyneensä mihinkään.

SUOMEN UUTISET