Turun vihreitä edustava kuntapoliitikko, kulttuurilautakunnan varajäsen Mika Lamminpää kirjoitti tällä viikolla useita naisia halventavia kommentteja perussuomalaisen kuntapoliitikon blogin kommentteihin.

Tällä viikolla valtakunnallisena puheenaiheena on ollut nuorien naispoliitikkojen kohtelu mediassa. Keskustelun käynnisti vihreiden vastavalittu kansanedustaja Iiris Suomela, joka kirjoitti Twitterissä, kuinka naiskansanedustajiin kohdistuisi vähättelyä ja seksismiä.

Vihreät on muutenkin puolueena voimakkaasti profiloitunut kaikenlaisen seksuaalisen häirinnän ja väkivallan torjumiseen pyrkivässä toiminnassa.

Jo vuoden alussa vihreiden naisten puheenjohtaja, kansanedustaja Emma Kari vaati seuraavaa hallitusta nostamaan tyttöihin ja naisiin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän ja väkivallan torjunnan Suomen sisäisen turvallisuuden keskiöön.

Hämmentäviä naista alentavia kommentteja

Turun vihreitä edustava kuntapoliitikko, kulttuurilautakunnan varajäsen Mika Lamminpää on tällä viikolla mellastanut perussuomalaisten varavaltuutetun Outi Maran blogissa uusisuomi.fi –sivun blogialustalla.

Lamminpää on kirjoittanut Maran blogiin useita naisvihamielisiksi katsottavia kommentteja, jotka ovat aiheuttaneet hämmennystä.

Keskiviikkona Lamminpää kirjoittaa Laura-nimisestä naisesta, jota hän kuvailee tällä tavalla:

– Koska näissä prinsessapäiväkirjoissa näköjään halutaan puhua nimenomaan ulkonäöstä niin täytyy minunkin sitten sanoa, että olisihan se Laura ihan p****a, jos vain pitäisi suunsa kiinni.

”Lauran ajattelu oksettaa”

Blogin kommentoijat ihmettelevät Lamminpään naista alentavia kirjoituksia. Hänelle vihjataan, että mitäpä jos hän kertoisi samat naisvihamieliset ajatuksensa vihreille puoluesisarilleen.

Lamminpää vastaa:

– En minä sitä Iirikselle voi sanoa, sillä sehän on fiksu nainen. Ja kaunis kaiken lisäksi. Ei Laurankaan ulkonäkö ole ällöttävä, ainoastaan hänen ajattelunsa oksettaa. Myös hänen ”mestarinsa” ajattelu inhottaa jokaista tolkun ihmistä.

Yhä pimeämpää vihreää naisvihaa

Torstaina Lamminpää jatkoi mellastamistaan blogikommenteissa ja hän avasi laajemmin naisvihamielistä ajatteluaan.

– Koita nyt tyttö ryhdistäytyä. En minä Lauraa p****i vaikka sillä olisi suu teipattuna niin kuin siinä viime syksyn vaalimainoksessa. On se niin kuvottava ja ääliömäinen, Lamminpää kirjoittaa vastauksessaan blogin pitäjälle Maralle.

Useat blogin kommentoijat huomauttavat vihreälle turkulaispoliitikolle, että hän on julkaissut törkyä ja että kommentteja olisi syytä pyytää anteeksi.

– Jatkat törkeätä kirjoittelua ja nimittelet jatkuvasti. Kirjoittamasi kommentti oli alkuaan ketjuunkin tarpeeton. Törkeä ja öyhöttävä. Pyytäisit anteeksi ja menisit eteenpäin, eräs keskustelija kirjoittaa.

SUOMEN UUTISET