Ylen aamuohjelmassa keskusteltiin tänään Suomineidot-dokumenttisarjasta ja erityisesti sarjan päähenkilöistä eli kolmesta arvokonservatiivisesta suomalaisnaisesta. Kuten arvata saattaa, lähetysaika kului tehokkaasti dokumenttisarjassa esiintyvien naisten halventamiseen ja kiusaamiseen.

Suomen Uutiset kertoi eilen Ylen mielikuvapropagandaa täyteen ladatusta puffijutusta, jossa kuvamanipuloinnin ja vihjailun menetelmillä yhdistetään uudessa Suomineidot-dokumenttisarjassa mukana oleva nuori vaihto-opiskelija ääriajatteluun.

Sama tyyli jatkui tänään jyrkemmin Ylen aamuohjelmassa, jossa ohjelman vieraat, muusikko Eeva Kontu sekä toimittajat Oskari Onninen ja Veikko Halmetoja, halvensivat ja natsittelivat minkä ehtivät dokumenttisarjan esiintyjiä.

Rinnastettiin juutalaisten kaasuttajiin

Halmetoja leimasi oikopäätä Suomineidot-sarjassa esiintyvät kaikki kolme naista ”natseiksi”. Halmetoja moitiskeli myös sovinismia.

– Tässä on vähän sellainen vanhanaikainen, sovinistinen ote. Tietyllä tapaa, kun naiset on natseja niin ne ei ole niin pahoja natseja. Jos nainen kaasuttaa juutalaisia, niin se ei ole niin paha kuin jos mies kaasuttaa juutalaisia. Tietyllä tapaa se, et sinne (tv-dokumenttiin) on tuotu ne naiset, niin sillä ikään kuin annetaan lupa sille kaikelle, Halmetoja päästeli käsittämättömiä houreitaan.

Solvausta ruudun täydeltä

Toimittaja Onninen antoi myös näytteen natsifantasioistaan.

– Mun mielestä ollaan keskitytty puheessa siihen, että televisiossa on nyt natseja. Mun mielestä se dokumentti on vaan monessa suhteessa sairaan huono, eikä se liity millään tapaa niihin natseihin. Ikään kuin ei olla nähty metsää natseilta.

Halmetoja komppasi perään.

– Ei se tietenkään ole näiden natsinaisten syy, että se dokumentti on huono, et niinku me voidaan syyttää heitä monesta asiasta mutta ei siitä, että se ohjelma on huono.

Kontu jatkoi alentavaa solvaamista.

– Jos sitä jatketaan, jos tulee toinen kausi, niin sitten natsinaiset rannalla, Kontu irvisteli tv-ruudussa.

Tekikö Yle palveluksen Putinille?

Sosiaalisessa mediassa ei ole jäänyt huomaamatta, että valtiorahoitteisen tv-kanavan ohjelmaslotti kului lähes yksinomaan kiusaamiseen ja pilkkaamiseen henkilöistä, jotka eivät edes olleet paikalla lähetyksessä.

Toisten ihmisten natsittelu solvaamistarkoituksessa on kuitenkin muuttunut vähintään kyseenalaiseksi sen jälkeen, kun Vladimir Putin perusteli Venäjän hyökkäystä Ukrainaan sillä, että operaation tarkoitus olisi Ukrainan ”denatsifiointi”.

SUOMEN UUTISET