Saksan viidenneksi suurin puolue piti puoluekokouksensa helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Puoluekokousta vastustamaan oli kertynyt yli tuhat ”antirasistista” mielenosoittajaa. Tilanne päättyi kaoottiseen mellakkaan, jossa yli viisikymmentä poliisia sai vammoja väkivaltavasemmiston hyökätessä poliisien kimppuun.

Helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Offenburgin kaupungissa Saksan lounaiskulmalla pidettiin Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueen puoluekokous. Afd on täysin laillinen puolue, joka on parhaimmillaan ollut kolmanneksi suurin eduskuntapuolue.

Puoluekokouksen pitämistä vastustamaan oli kerääntynyt ainakin 1 200 henkilöä, kertoo BZ-lehti. Rasisminvastaisen liiton järjestämä mielenosoitus sujui ensin enimmäkseen rauhallisissa merkeissä, mutta sitten osa mielenosoittajista aloitti väkivaltaisen mellakoinnin.

Poliiseja ammuttiin ilotulitteilla

Mellakassa loukkaantui kaikkiaan 55 ihmistä, joista 53 oli poliiseja ja kaksi äärivasemmistolaisia mellakoitsijoita. Poliiseja ammuttiin ilotulitteilla ja heidän päälleen tyhjennettiin vaahtosammuttimia. Monet poliisit saivat kuhmuja lyönneistä ja potkuista.

Poliisi otti ylös kaikkiaan neljän sadan mellakoitsijan henkilötiedot, mutta vain kahtakymmentä vastaan on aloitettu esitutkinta. Rasisminvastaisen mielenosoituksen järjestäjä pitää poliisin toimia ylimitoitettuina.

SUOMEN UUTISET