Ääni moderaateille, kristillisille tai liberaaleille on ääni kauhistuttaville ruotsidemokraateille, muistuttaa Aftonbladet pääkirjoitussivullaan. Vain vasemmiston äänestäminen on siten suotavaa ja sallittua.

Aftonbladetin pääkirjoitussivu on ”riippumattoman sosialidemokraattinen”, kuten lehti asian ilmaisee. Pääkirjoitustoimittaja Susanna Kierkegaard ilmoittaa heti kirjoituksensa aluksi, että nyt hän aikoo repiä perinteiset toimittajan pelihousunsa ja unohtaa journalistiset periaatteensa.

Kierkegaard osoittaa kirjoituksensa ”rakkaille porvariystävilleen”. Hän kysyy lukijalta, aikooko tämä mahdollisesti äänestää jotakin oikeistoblokin perinteistä puoluetta, kuten moderaatteja, kristillisdemokraatteja tahi liberaaleja.

Kaikki puolueita, jotka ovat ilmoittaneet mahdollisesta hallitus- tai siihen liittyvästä valtiopäiväyhteistyöstä ruotsidemokraattien kanssa.

Åkesson ei suostu istumaan nätisti

Pääkirjoitustoimittaja varoittaa lukijaansa vaaroista, jotka liittyvät väärin äänestämiseen. On turha luulla, että muut oikeistopuolueet voisivat saada otteen ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkessonista. ”Paijaaminen” ei auta, eikä Åkesson suostu ”istumaan nätisti”.

Ääni moderaateille, kristillisille tai liberaaleille on siis ääni ruotsidemokraateille.

– Jimmie Åkessonista ei koskaan tule muiden kaltaista poliitikkoa. Hän liittyi puolueeseen, kun sen jäsenet polttivat kirjoja natsiunivormussa. Puoluekanslian henkilökunta valtiopäivillä tapaa edelleen juhlistaa päivää, jolloin Hitler hyökkäsi Puolaan. Hän (Åkesson) hyökkää mediaa ja journalisteja vastaan. Hänen puolueensa levittää vihaa sekä uhkaa verkossa ja apuna ovat trollitehtaat, netin paskaiset legosotilaat, valistaa Aftonbladet pääkirjoitussivullaan.

– Liberaalit eivät enää ole vapaamielisiä, kristillisdemokraatit näyttävät luopuneen sekä uskostaan, että demokratian puolustamisesta. Ja moderaatit eivät enää ole maltillisia. Jäljelle jää vain Jimmie Åkessonin irvistävä naama vaalikuoressa.

SUOMEN UUTISET