Ennakkoäänien laskemisen jälkeen perussuomalaisten äänisaalis oli 9,8 prosenttia, joka jäi selvästi alle puolueen valtakunnallisen kannatuksen. Tulos ei tullut suurena yllätyksenä perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajalle Leena Merelle ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtajalle Lulu Ranteelle.

– Oli odotettavissa, että äänisaalis jäisi ennakkoäänien jälkeen alhaiseksi. Tulos on osoitus siitä, että vaalit eivät kiinnostaneet äänestäjiä ja tilanne on monille epäselvä, pohti Lulu Ranne tuoreeltaan ennakkoäänten julkistamisen jälkeen.

– Kun Jussi Halla-aho astui puikkoihin vuoden 2017 puoluekokouksen jälkeen, oli puolueen kannatus niin alhainen, että jos silloin ei hirvittänyt niin ei hirvitä nytkään. Emme me tietysti tähän tulokseen tyytyväisiä ole, mutta jokaisesta äänestä olemme kiitollisia. Eduskuntavaaleihin lähdemme täysi hötinä päällä, sanoi Leena Meri.

– Poliitikon koko elämä on maratonia, se on jatkuvaa, raakaa työtä. Seuraavissa eduskuntavaaleissa ratkaistaan pitkälti myös soten tulevaisuus, Ranne täydensi.

Suomen Uutiset