Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas rauhoitteli puolueen jäseniä ja kannattajia, että aluevaalien laimeaksi jääneestä kannatuksesta huolimatta ei tarvitse olla pätkääkään huolissaan tulevista eduskuntavaaleista. Jo etukäteen tiedettiin hyvin, ettei aluevaaleista muodostuisi kovin mediaseksikästä vaalikampanjaa.

Suomen valtiolla on vain yksi kassa, ja kysymys kuuluu, jääkö siitä jakovaraa. Kansanedustaja Mauri Peltokangas kertoo perussuomalaisen politiikan tähtäävän siihen, että varojen käyttö on priorisoitava siten, että suomalainen tosiaan tulee ensin.

Nykyisen hallituspolitiikan suurimpana ongelmana Peltokangas pitää sitä, että rahaa käytetään valtavia määriä toissijaisiin asioihin, kun ne rahat voitaisiin käyttää vaikka hyvinvointialueiden rahoittamiseen.

– Mutta se ei käy nykyvaltapuolueille, koska he haluavat parantaa maailmaa. Välillä tulee mieleen, että onko se sitten niin hienoa, kun saa lyödä sen sulan hattuun ja näytellä hyvää, kun mitään ei kuitenkaan saada aikaan sillä maailmalle syydetyllä rahalla, Peltokangas kritisoi.

Suomalainen ensin

Peltokangas on kiertänyt paljon Suomea juttelemassa ihmisten kanssa ja huomannut, että keskustelu menee hyvin usein siihen, miten arjessa pärjätään. Hän ihmettelee, mikä politiikassa on niin vaikeaa, ettei esimerkiksi ruokajonoja saada Suomesta loppumaan.

Peltokankaan mielestä jokaisen suomalaisen on tultava ensin, ennen kuin syydetään euroakaan ulkomaille.

– Minun aivoihini ei mahdu sellainen ajatus, että otetaan velkaa ja heitetään se raha savannille samaan aikaan kuin suomalaiset jonottavat ruokaa.

Hyvävelijärjestelmä ja hillotolppaparatiisi

Peltokangas on pöyristynyt ”demokratiarahaksi” kutsutusta piilopuoluetuesta, jota esimerkiksi keskusta on ajanut kuin käärmettä pyssyyn. ”Demokratiaraha” on poissa tekeviltä käsiltä. Sillä rahalla voisi palkata sairaanhoitajia ja muita terveydenhuollon ammattilaisia.

– Mutta ei, on eräiden puolueiden tahto vetää kaikki mahdollinen hillo näistä himmeleistä. Olen itse sanonut, että tämä on sellainen hyvävelijärjestelmä ja hillotolppaparatiisi, johon tullaan syytämään suomalaisten rahoja yllättäviä määriä. Seuratkaapa vaan, miten tässä tulee käymään, Peltokangas varoittaa.

Suomen Uutiset