Tänään tiistaina europarlamentissa keskusteltiin EU:n uudesta metsästrategiasta. Europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen ilmoitti, ettei hän halua eurososialisteja tai vihreitä sanelemaan suomalaisille sääntöjä metsäasioissa.

– Me suomalaiset elämme metsästä ja metsässä. Metsässä olen kotona ja hengitän vapaasti. Näissä betonihelveteissä hengitän saasteita ja näen ympäristön tuhoa, kertoi Teuvo Hakkarainen.

– Talousmetsä takaa elannon, ravinnon, raaka-aineen, energian ja virkistyksen sekä villin luonnon. Hiili on metsän ruokaa ja parantaa kasvua. Lämpö on kasvun edellytys. Miksi positiivisista asioista vaietaan?

”Suunnatkaa vaatimuksenne Välimeren maihin”

Hakkarainen totesi, että hoidettu talousmetsä on omistajansa ylpeyden aihe ja varoitti eurososialisteja ja kaupunkien vihreitä:

– Olette tervetulleita vieraita suomalaiseen metsään, mutta muistakaa, olette vieraita. Älkää sanelko sääntöjänne. Älkää tulko neuvomaan. Älkää maksattako hiilivajettanne. Suunnatkaa vaatimuksenne Välimeren maihin, joissa metsät on hävitetty.

– Markkinaehtoinen vihreän kullan toimiala ei kaipaa sääntelyä tai tukia, vaan vapautta toimia. Eivät suomalaisetkaan mene hollantilaisille kertomaan, miten tulppaaneja kasvatetaan tai italialaisille, miten pitsaa tehdään, Hakkarainen sanoi.

Hakkarainen myös totesi, ettei voi hyväksyä europarlamentaarikko Petri Sarvamaan (kok./EPP) paperissa olevia vihreitä utopioita, sääntelyä tai EU-tukia. Kokonaisuus on Hakkaraisen mielestä kuitenkin tasapainoinen ja hyväksyttävissä. Sarvamaa on EU:n uutta metsästrategiaa koskevan mietinnön esittelijä. Hakkarainen on ID-ryhmän varjoesittelijä.

SUOMEN UUTISET