Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) julkaisi tänään videon, jossa hän esittää venäjän kielellä vetoomuksen suoraan venäläisille. Halla-aho osoittaa sodan mielettömyyden ja kertoo, että nyt venäläisiä nuoria miehiä kuolee Ukrainassa vailla mitään syytä.

Halla-aho kirjoittaa Twitterissa saatteeksi puhevideolleen, että kyseessä on vetoomus venäläisille venäläisten ystävältä.

Video on julkaistu Jussi Halla-ahon Youtube-kanavalla. 2 min 31 sek.

Suomen Uutiset julkaisee puheen kokonaisuudessaan suomennettuna:

Hyvät ystävät! Nimeni on Jussi Halla-aho. Olen kansanedustaja ja eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja. Haluan lausua muutaman sanan presidenttinne sodasta Ukrainaa vastaan.

Mikä tahansa sota on tragedia, mutta useimmilla sodilla on vähintään jonkinlainen syy. Teidän presidenttinne sodalle Ukrainassa ei ole mitään syytä. Tämä sota on vain käsittämätöntä pahuutta.

Ukrainassa teidän sotilaanne ja teidän nuoret miehenne, teidän poikanne, veljenne ja aviomiehenne tappavat viattomia ihmisiä ilman mitään syytä. Lapset, miehet ja naiset, pelkäävät, kärsivät ja kuolevat. Teidän omat nuoret miehenne myös kuolevat vailla mitään syytä.

Kauheinta tässä tilanteessa on se, että jokaisen moraalisen henkilön on nyt pakko tuntea iloa siitä, että venäläiset sotilaat kuolevat ja on pakko toivoa, että mahdollisimman moni venäläinen sotilas menehtyy.

Sanotte ehkä, että te ette ole samaa mieltä tästä sodasta, ja että sotilaanne vain noudattavat käskyjä, joita heille on annettu. Mutta tiedättekö te, ketkä myös puolustautuivat samalla argumentilla? Myös Hitlerin teurastajat aikoinaan sanoivat, että hekin vain noudattivat käskyjä.

Minulla on lapsia, ja myös he ovat peloissaan. Kertokaa te, kuinka minä selitän heille että Venäjä ei ole paha ja että Venäjä ei ole Euroopan vihollinen?

Ukraina taistelee. Nyt on tullut teidän aikanne taistella oman maanne ja sielujenne puolesta.

SUOMEN UUTISET