Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen pitää erittäin hyvänä sitä, että valinnanvapauslainsäädännön kanssa otetaan reilusti aikaa, eikä tehdä mitään hätiköidysti.

Juvosen mielestä valinnanvapauslainsäädäntöä tulee peilata monesta eri suunnasta ja siitä tulee myös tehdä myös tarpeelliset riskianalyysit.

– Riskien selvittäminen ja hallinnoiminen on tätä päivää ja niitä ei saa ohittaa kiireellä tai juosten. Käsillä on valtavan suuri uudistushanke, jossa mukana on veronmaksajien rahat. Niin päättäjien kuin myös palvelujen tuottajien ja erityisesti keskiössä olevien palvelujen saajien tulee voida tietää, että mitä palvelujen piirissä tapahtuu, toimivatko, paranevatko ja sujuvoituvatko palvelut entisestään ja mikä on kaiken tämän hintalappu, Juvonen painottaa.

– Valinnanvapauslainsäädännöstä on tulossa valtava harjoitus ja siitä tulee tehdä kattava Swot-analyysi, jonka tulokset tulee myös julkistaa. Onko sellainen jo tehty?

Pelissä kansalaisten palvelut ja rahat

Juvosen mielestä valinnanvapauslainsäädäntöä ei saa viedä yhtä vauhdikkaasti eteenpäin kuin vietiin esimerkiksi kikyä.

– Puolivalmista ja hätiköityä ei saa laskea eteenpäin. Myös poliittinen vääntö ja puolueiden omat intressit tulee unohtaa tällaisen koko Suomea koskettavan hankkeen kanssa.

– Teemme uudistusta sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttäjille, kansalaisille, joiden rahat ja tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut ovat myös tässä pelissä, Juvonen sanoo.

SUOMEN UUTISET

Tagit