Kansanedustajat Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) sekä Pertti Salolainen (kok.) yllättivät tänään eduskunnan täysistunnossa, kun he esittivät niin sanotun kansanedustajien sopeutumisrahauudistuksen pöydällepanoa.

Heidän mukaansa eläkkeelle jäävien kansanedustajien tasapuolinen kohtelu pitäisi käsitellä uudelleen perustuslakivaliokunnassa.

Edustajilla oma lehmä ojassa?

Perussuomalaisten kansanedustajat hämmästelevät asiaa ja epäilevät, että Anttilalla ja Salolaisella on oma lehmä ojassa.

– Kysyin täysitunnossa, että paljonko se ”pieni” ja epätasapuolinen eläke euromääräisesti sitten on, mutta suoraa vastausta ei tullut, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ihmettelee.

Eläkeuudistus ei kelpaakaan

Perustuslakivaliokunta on jo kertaalleen käsitellyt asiaa. Perussuomalaiset ihmettelevätkin, miksi asiasta nyt nostetaan meteli, kun asiaa on valmisteltu jo pitkään.

– Keskustan ja kokoomuksen vanhemmat kansanedustajat ryhtyivät kapinaan eläkkeidensä puolesta ja jättivät kansanedustajien eläkeuudistuksen pöydälle. He vetosivat perustuslainmukaisuuteen, vaikka perustuslakivaliokunta on jo käsitellyt asian, perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio sanoo.

Sopeutumiseläke