Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri peräänkuulutti vappupuheessaan tiukkaa linjaa haittamaahanmuuttoon ja järkeä ilmastopolitiikkaan.

Meneillään olevat hallitusneuvottelut toistuivat hyvinkääläisen kansanedustaja Leena Meren puheessa.

– Kansa äänesti muutosta ja perussuomalaiset toiseksi suurimmaksi eduskuntapuolueeksi. Vain yhden edustajan erolla SDP:n ykköspaikkaan. Meidän ryhmämme kasvoi 17 edustajasta 39 edustajaan ja saimme 22 uutta kansanedustajaa.

– Yli puolet suomalaista haluaa meidät kyselyiden mukaan hallitukseen. Meidän linjauksistamme pidetään, vaikka toiset haluavat paheksua meitä samoista syistä. Meillä on ollut tiukka kanta haitalliseen maahanmuuttoon ja järkevät ratkaisut ilmastonmuutoksen torjuntaan. Pistetään mm. Kiina muuttamaan saastuttamistaan eikä pistettä suomalaista kyykkyyn, Meri sanoi.

Poliitikoilla ei ole varaa ylenkatsoa kansaa

Meren mielestä paheksujien on syytä muistaa, että perussuomalaisia äänesti noin 540 000.

– Kenelläkään poliitikoilla ei pitäisi olla varaa ylenkatsoa ja paheksua omaa kansaa. Asioista pitää puhua. Perussuomalaiset ovat uskaltaneet jo vuosia puhua asioista ja jatkamme samaan malliin.

– Vaalituloksesta näkyy, että iso osa kansasta on samaa mieltä ja se haluaa, että me jatkamme heidän äänenään eduskunnassa ja toreilla ja turuilla jatkossakin, Meri painotti.

Haitallinen maahanmuutto lopetettava

Meri kertasi myös perussuomalaisten vastauksia hallitustunnustelija Antti Rinteen kysymyksiin. Perussuomalaisille kynnyskysymyksiä ovat:

Kotimaisen teollisuuden ja pk-yritysten toimintakykyä ja työllistämismahdollisuuksia ei saa heikentää poliittisella päätöksenteolla.

Hallituksen on tunnistettava ja tunnustettava etenkin humanitaarisen maahanmuuton kielteiset vaikutukset Suomen julkiselle taloudelle ja suomalaisten turvallisuudelle ja pyrittävä määrätietoisin toimin vähentämään haitallista maahanmuuttoa.

Pieni- ja keskituloisten ihmisten arkipäivän kustannuksia ei saa nostaa vero- ja maksupolitiikalla, vaan niitä on päinvastoin pyrittävä alentamaan.

Mennään ytimeen vaikuttamaan

Meri halusi myös kiittää äänestäjiään hienosti menneistä eduskuntavaaleista ja korosti tulevien eurovaalien tärkeyttä.

– Haluan kiittää Hyvinkäätä siitä tuesta, jonka perussuomalalaiset ovat täällä vaaleissa saaneet. Olimme Hyvinkään suurin puolue 24 prosentin kannatuksella. Henkilökohtaisesti voin sanoa, että olin todella otettu siitä tuesta, jonka vaaleissa sain niin hyvinkääläisiltä kuin koko Uudeltamaalta.

– Haetaan Suomi ja Suomen itsemääräämisoikeus takaisin myös EU-tasolla. Mennään ytimeen vaikuttamaan ja lähetetään sinne rohkeita perussuomalaisia mahdollisimman monta. Muistakaa äänestää niissäkin vaaleissa, Meri painotti.

SUOMEN UUTISET