Aluehallintoviranomaiset ovat suuressa osassa Suomea kieltäneet yksiselitteisesti vaalikampanjoinnin ulkona vastoin THL:n ja STM:n ohjeistusta. Perussuomalaisten puoluesihteeri Arto Luukkanen ihmettelee, onko aluehallintoviranomaisten tarkoitus vaikuttaa vaaleihin mieleisen vaalituloksen aikaansaamiseksi ja vaatii hallinto-oikeuksia puuttumaan asiaan pikaisesti.

Aluehallintoviranomaisten päätöksissä vedotaan koronan leviämiseen väestön keskuudessa. AVIn päätöksissä ja tiedotteissa kieltoja on käsitelty ylimalkaisesti ja perustelematta.

– Kaikkein käsittämättömimmissä ohjeissa todetaan, että ulkoilmatilaisuuksia voi järjestää, mutta niitä ei saa mainostaa, toteaa puoluesihteeri Arto Luukkanen.

Oikeusvaltio ja demokratia vaarassa

Nämä viranomaisohjeet herättävät hämmennystä ja epätietoisuutta sekä laskevat äänestysintoa entisestään. Luukkanen kysyy, onko tämä alueellisten virkamiesten toiminnan tarkoituksenakin: kun vastoin THL:n ja STM:n antamaa ohjeistusta alueellisesti kielletään vaalitilaisuudet toreilla, niin pyritäänkö toimilla mieleisen vaalituloksen aikaansaamiseen?

– Perussuomalainen kansanliike on muista poiketen vaalikampanjoinut aina pääasiassa toreilla. Nyt perussuomalainen kampanjointi estetään virkamiespäätöksillä monilla vahvimmilla kannatusalueillamme.

– Perussuomalaiset haastavat AVI-organisaatioiden tulkinnan siitä, että ulkona ei voi turvallisesti kampanjoida. Vetoamme hallinto-oikeuksiin asiaan pikaisesti puuttumiseksi. Sekä THL että STM ovat vahvistaneet, että kyseinen vaalitoiminta ulkona on ns. ”pienen riskin” toimintaa. Vaarana on, että näistä vaaleista tulee Suomen historian ensimmäiset vaalit, joissa oikeusvaltiosta ja demokratiasta ei ole tietoakaan, päättää Luukkanen.

Suomen Uutiset