Ruotsin kielen opetus yläasteella on lisääntymässä ensi syksynä yhdellä vuosiviikkotunnilla. Viime hallitus hyväksyi loppumetreillään päätöksen ruotsin kielen opetuksen lisäämiseksi. Kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Koponen pitää uudistusta suorastaan pöyristyttävänä.

– Perustaidot laahaavat kaukana sieltä missä niiden kuuluisi olla. Tässä tilanteessa on järjenköyhyyttä lisätä pakkoruotsia peruskouluissa. Tämä oli Marinin hallituksen viimeinen märkä rätti peruskouluille, perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen toteaa.

”Nyt pitäisi panostaa perusasioihin”

Koponen näkee, että nyt olisi todellakin aika siirtää nuo resurssit perustaitojen parantamiseen: lukemiseen, kirjoittamiseen ja laskemiseen. Koposen mielestä Pisa-tulokset osoittavat, ettei nyt todellakaan ole aika lisätä pakkoruotsia kouluissa, vaan panostaa aidosti vaikuttavien oppiaineiden lisäämiseen.

– Nyt pitää nimenomaan panostaa perusasioihin. Toista kotimaista opetetaan aivan riittävästi jo nyt. Jos henkilökohtaista mielipidettä kysytään, niin ruotsin kielen opetusta päinvastoin tulisi vähentää, Koponen kertoo.

Koponen on jättänyt ministerille kirjallisen kysymyksen aiheeseen liittyen, myös kansanedustaja Teemu Keskisarja allekirjoitti kirjallisen kysymyksen. Kysymyksessä kysytään ministeriltä: Onko järkevää lisätä ruotsin kielen opetusta tässä peruskoulun tilassa ja onko hallitus valmis siirtämään ruotsin kielen opetukseen menevät lisäresurssit perustaitojen parantamiseen?

SUOMEN UUTISET