Pitkään keskustelussa olleet maahanmuutto, turvapaikkaturismi ja kehitysapu saavat perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokankaan kielenkannat auki.

Mauri Peltokangas uskoo avustusjärjestojen olleen itse epäsuorasti mukana Välimeren ihmissalakuljetuksessa tukemassa meritaksitoimintaa.

Asiantuntijoiden mukaan kehitysyhteistyörahat ohjautuvat usein suurten kehitysyhteistyötä tehneiden organisaatioiden kuluihin.

– Herääkin kysymys, onko jaetuilla miljardeilla aikojen saatossa rakennettu niitä väitettyjä kaivoja ja kouluja vai maksettu korruptoituneiden virkamiesten hyvinvointi ja heimopäälliköiden uudet Jeepit?

– Nimittäin, jos sillä rahamäärällä mitä Eurooppa, me mukana, olemme yhteisvastuullisesti Afrikan mantereelle lapanneet niiden väitettyjen kaivojen rakentamiseen, täytyy koko mantereen olla tänään yksi reikäjuusto, Peltokangas lataa.

Ilmastohysteria aiheuttaa konkursseja

Peltokangas arvelee, että kaupunkiseutujen ruuhkamaksut, bensan hinnankorotukset ja fossiilisten polttoaineiden käytöstä sakottaminen lisäävät kuljetusyritysten kuluja ja ajavat pienimmät konkurssiin.

Hallituksen ilmastopolitiikka lisää ylitsepääsemättömiä haasteita ja vaatimuksia, kuten esimerkiksi vihreiden vaatimus lopettaa maaseudulta turkistarhaus, eikä keskusta näköjään aio tehdä asialle mitään.

– Yritän ymmärtää niitä suomalaisia ihmisiä, jotka haluavat pelastaa koko maailman Suomen teollisuuden kustannuksella. Ymmärrän hyvin, että kaikille ei ole tasan jaettu ymmärrystä siitä, että Suomi ei tule toimeen ilman teollisuutta.

– Mutta minun ei tarvitse poliitikkona hyväksyä ilmastohysterian mukana tulevaa järjettömyyttä ja pelottelun ilmapiiriä, jota lietsomalla pyritään pääsemään ilmastogurun maineeseen maailmalla, vaikka Suomen päästöt tässä maailmankaikkeudessa ovat kuin hiekan hyvä Saharassa, Peltokangas sanoo.

Kova luotto Caruna-kauppojen hierojaan

Peltokangas pohtii myös, onko joillekin ministereille vastuu liian suurta kantaa.

– Ihmettelette sähkönsiirtohintoja samalla, kun annoitte ministerinsalkun miehelle, joka omien sanojensa mukaan möi sähköverkkomme väärien tai puutteellisten tietojen valossa. Kova on luottamus.

– Silloinen pääministerimmekin lupasi ja vannoi, etteivät sähkönsiirtomaksut nouse pilviin, kun valtio niiden kehitystä valvoo. Nukkuiko valtio vai puhuiko silloinen ministeri pelkästään vastoin parempaa tietoaan kuten kaikki, joiden kädenjälki sähköverkkojen myynnissä lepää? Peltokangas kysyy.

Mitä hallitus tarkoittaa vihapuheella?

Hallitusohjelman kirjaus vihapuheesta ei saa ymmärrystä Peltokankaalta ja hän vaatiikin hallitukselta määritystä mitä tämä vihapuhe-kirjaus hallitusohjelmassa lopulta tarkoittaa.

– On löydyttävä kattava ohjeistus siitä, mitä vihapuhe on, Peltokangas ihmettelee.

– Kansanedustajana minun tulee tietää, missä kohtaa raja menee, mitkä sanat ja missä järjestyksessä ne ovat vihapuhetta. Tulkinta ei voi olla menettelytapana länsimaisessa yhteiskunnassa.

SUOMEN UUTISET