Eduskunta käsitteli tänään hallituksen esitystä koskien hoitajilta edellytettäviä rokotuksia. Perussuomalaiset kansanedustajat Arja Juvonen, Kaisa Juuso ja Minna Reijonen kritisoivat tapaa, jolla hallitus yrittää painostaa rokottamattomia hoitajia.

– Perussuomalaiset kantavat vakavaa huolta terveydenhuoltojärjestelmämme kantokyvystä. Niin kantoi hallituskin aikaisemmin, kun hoitajia painostettiin töihin lepoajoista ja vuosilomista välittämättä sekä kiireettömän hoidon määräajoista luovuttiin valmiuslailla. Nyt hallitus on kuitenkin valmis sulkemaan jopa 55 000 sote-alan ammattilaista pois töistään puutteellisen rokotesuojan perusteella, Arja Juvonen, Kaisa Juuso ja Minna Reijonen kuvailevat tilannetta.

Myös rokotettu voi tartuttaa virusta

Perussuomalaiset esittivät valiokunnassa suunnitelmia pakkorokotuksista hylättäviksi ja niiden tilalle henkilöstölle pikatestejä.

– Nostimme esiin asiantuntija-arviot siitä, että myös rokotettu voi kantaa virusta, tartuttaa ja saada itse tartunnan. Itse asiassa oireettomat ja diagnosoimattomat tartunnat ovat vaarallisimpia, koska ilman testausta henkilö voi omasta tartunnastaan tietämättä tartuttaa muita. Koronapassi ei suojaa ketään tartunnalta, vaan luo väärää turvallisuuden tunnetta. Ainoastaan koronatestit tuovat varmuuden siitä, kenen on turvallista työskennellä hauraiden potilaiden ja asiakkaiden kanssa, Juvonen, Juuso ja Reijonen kritisoivat.

Perussuomalaiset tulevat esittämään joulun jälkeisen tiistain (28.12.) täysistunnossa hoitohenkilökuntaa rokotuksiin painostavan hallituksen esityksen hylkäämistä.

Suomen Uutiset