Perussuomalaisten mielestä pakkorokotukset eivät sovi Suomeen. Tasavallan presidentti ja useat asiantuntijat ovat kommentoineet samansuuntaisesti, puheenjohtaja Riikka Purra sanoo. Perussuomalaiset esittää sen sijaan otettavaksi käyttöön pikatestejä.

Eduskunta keskusteli tänään tartuntatautilain muuttamisesta esityksessä, jossa terveydenhuollon henkilökunnalle käytännössä määrättäisiin pakkorokottautuminen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra pani merkille, että kun sosiaali- ja terveysministeri Krista Kiuru alkoi esitellä lakimuutosta, muut hallituksen ministerit lähtivät salista.

– He eivät ilmeisesti halunneet jäädä puolustamaan esitystä. Ei salissa paljon hallituspuolueiden kansanedustajiakaan ollut, Purra ihmettelee.

– Kyseessä on merkittävä esitys. Perussuomalaisten mielestä pakkorokotukset eivät sovi Suomeen. Tasavallan presidentti ja useat asiantuntijat ovat kommentoineet samansuuntaisesti, Purra sanoo.

Passi antaa väärän turvallisuudentunteen

Perussuomalaiset esitti pikatestejä otettavaksi käyttöön myös terveydenhuollossa.

– Rokotekattavuus on korkealla, passit ovat käytössä, mutta siitä huolimatta virus leviää ja tartuntamäärät kasvavat, Purra sanoi puheenvuorossaan.

– Koronapassi antaa väärän turvallisuudentunteen käyttäjälleen.

– Rokotteet ehkäisevät tehokkaasti vakavaa koronatautia, minkä vuoksi ne ovat suositeltavia, mutta valitettavasti tartuntaa ja tartuttamista ne eivät kykene estämään. Me haluamme, että virus ei leviäisi, ja siksi esitämme pikatestejä, Purra sanoi.

Purra kuvasi, että pikatestien puolesta on tänään liputtanut myös THL.

– Pikatestit olisivat paljon parempi tapa varmistaa se, että ihmisellä ei ole tartuntaa. Nekään eivät tietenkään ole sataprosenttisen varmoja, mutta kuitenkin toimivia ja hyväksi havaittuja.

Ministerikin toivoi pikatestausta

Purra kertoi, että kansanedustajillekin on tuotu pikatestit käyttöön ja niitä on suositeltu käytettäväksi joka aamu ennen eduskuntaan saapumista.

– Jos nämä toimivat eduskunnassakin, rokotteiden rinnalla, uskon, että niistä olisi enemmän apua sellaisilla paikoissa, joissa on vielä tarkempaa huolehtia siitä, että henkilöllä ei ole tartuntaa. Kuten siis hoitoalalla, Purra sanoi.

Ministeri Kiuru piti perussuomalaisten esitystä hyvänä ja toivoi, että pikatestaus saataisiin laajemmin käyttöön. Hän lupasi uusia linjauksia asiasta pian.

SUOMEN UUTISET