Perussuomalaisten valtuustoryhmä valitsi kesäkokouksessaan 6.8. uudeksi valtuustoryhmän puheenjohtajaksi kaupunginvaltuutettu Nuutti Hyttisen. Valtuustoryhmän varapuheenjohtajana aloittaa kaupunginvaltuutettu Laura Korpinen.

Sisäministeri Mari Rantanen luopui valtuustoryhmän puheenjohtajuudesta ja kaupunginhallituksen varajäsenyydestä uusien tehtäviensä vuoksi. Eduskunnan puhemieheksi valittu Jussi Halla-aho luopui samanaikaisesti kaupunginhallituksen jäsenyydestä.

– Ministeri Rantanen ja puhemies Halla-aho katsoivat, että heidän uudet, tärkeät tehtävänsä valtakunnanpolitiikassa edellyttävät työtaakan keventämistä paikallistasolla. Valtuustoryhmä kiittää heitä erinomaisesta työstä ja toivottaa heille onnea ministerin ja puhemiehen tehtävissä. Työ perussuomalaisten tavoitteiden edistämiseksi Helsingissä jatkuu ja linja pysyy samana, vaikka henkilöt vaihtuvatkin, valtuustoryhmän puheenjohtaja Nuutti Hyttinen painottaa.

Mika Raatikainen kaupunginhallitukseen

Halla-ahon ja Rantasen tilalle kaupunginhallitukseen valtuustoryhmä esittää kaupunginvaltuutettu Mika Raatikaista ja hänen varajäsenekseen Laura Korpista. Raatikainen on edustanut perussuomalaisia kaupunginhallituksessa aikaisemmin vuosina 2014–2021.

– Kiitän luottamuksesta ja jatkan vankalla perussuomalaisella linjalla kaupunginhallituksessa pienen tauon jälkeen, Raatikainen toteaa.

Ministeri Rantanen ja puhemies Halla-aho jatkavat Helsingin paikallispolitiikassa kaupunginvaltuutetun tehtävissä.

Suomen Uutiset