Valtiovarainministeriössä valmistellaan edelleen maakuntaveroa. Valmistelu kestää vuoden 2022 loppuun asti. Asiasta toimenpidealoitteen tehnyt Minna Reijonen on huolissaan kokonaisveroasteen noususta ja vaatii maakuntaveron valmistelun lopettamista välittömästi.

– Jos uusi vero otetaan käyttöön, se tulee hyvin todennäköisesti lisäämään kokonaisveroastetta. Suomessa on jo nyt ankara verotus. Palkasta käteen jäävä osuus on pienempi kuin monissa muissa Euroopan maissa, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen.

Suomi tarvitsee kaikkia työkykyisiä

Kokonaisveroasteen nousu vähentää kuluttajien ostovoimaa ja vaikuttaa sitä kautta yritysten toimintaan heikentävästi. Tämä puolestaan vähentää valtiolle, kunnille tai alueille tulevia verotuloja. Kokonaisveroasteen nousu ja sitä kautta kuukausittain käteen jäävän palkan pieneneminen ei myöskään kannusta matalapalkka-aloilla työskenteleviä työntekoon, kun lähes saman tai jopa enemmän rahaa saa työttömänä erilaisten tukien kautta.

– Suomi tarvitsee huippuosaajia ja kaikkia työkykyisiä Suomessa asuvia rakentamaan työllään suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa. Tätä ei saa vaikeuttaa kokonaisveroastetta nostamalla, sanoo Reijonen.

Resurssit hyödyllisempään käyttöön

On käynyt ilmi, että maakuntaveroa valmistellaan edelleenkin, vaikka on kerrottu, ettei tätä veroa tulisi.

– Resurssien käyttämien turhaan valmisteluun, josta koituu merkittäviä kustannuksia, ei ole järkevää. Maakuntaveron valmistelu tulee välittömästi lopettaa.

Reijonen teki eduskunnassa toimenpidealoitteen, jossa vaatii hallitusta ryhtymään toimenpiteisiin maakuntaveron valmistelun lopettamiseksi välittömästi.

Suomen Uutiset