Rikollisjengit palkkaavat Ruotsissa lapsia ja nuoria tekemään puolestaan rikoksia, koska nuoriin rikoksentekijöihin sovelletaan lievempää rangaistusasteikkoa. Jengiläiset värväävät tappavia torpedoita usein nuorisokodeista, koska siellä olevilla lapsilla on elämä usein jo valmiiksi hukassa.

Boråsista kotoisin oleva nuorukainen istuu Uppsalassa vangittuna todennäköisin syin epäiltynä ainakin törkeästä ampuma-aserikoksesta ja törkeästä palovaarallisia aineita sekä räjähteitä koskevan lainsäädännön rikkomisesta.

Poika pidätettiin nuorisokodista, jossa hän myös säilytti asetta. 16-vuotiaan vanhemmat olivat useaan kertaan ilman tulosta varoittaneet pojan liikkumisesta rikollisissa jengipiireissä, ja hän on poliisin tuttu entuudestaan.

Jengisodan torpedo

Borås Tidning -lehden mukaan rikollisjengi oli palkannut pojan torpedoksi eli tekemään henkirikoksia toiseen kaupunkiin vanhempien jengiläisten sijasta.

Iskut ja niitä seuranneet kostoiskut ovat leimanneet Uppsalan kesää, kun rikollisverkosto Foxtrot ja kyseisen jengin entistä johtajaa Rawa Majidia (Kurdikettu) puolustavat rikolliset ovat ottaneet yhteen jengisodassa.

– Poika kiistää rikokset. Teemme vielä lisää teknisiä tutkimuksia emmekä sulje pois sitä, että tapaus liittyy aiempiin ampumisiin, kertoo syyttäjä Elin Blank SVT:n uutisissa.

Boråsilaista epäillään tiettävästi myös 60-vuotiaan naisen murhasta Uppsalassa kesällä jengisodan alkumetreillä.

SUOMEN UUTISET