”Kaikki tietävät, että länttä hallitsevat juutalaiset”, julistaa kiistelty imaami Malmön ongelmalähiössä. Basem Mahmoud purkaa tulikivenkatkuista juutalaisvihaansa perjantairukousten lisäksi somekanavillaan ja tuomitsee ankarasti uskonveljien yritykset rakentaa ymmärrystä valtaväestön kanssa, kertoo Expressen.

Basem Mahmoud arvostelee Rosengårdin al-Sahaba-kellarimoskeijassaan jyrkästi muiden imaamien liennytyspyrkimyksiä Malmön toisten uskontokuntien kanssa. Hän sanoo, että samaan pöytään juutalaisten kanssa istuneet imaamit eivät ole oikeita muslimeja. Tällaisten imaamien moskeija on itse asiassa synagooga, jossa juonitellaan ja rakennetaan salaliittoja oikeauskoisia vastaan.

– Nuo imaamit haluavat mielistellä vääräuskoisia ja seisovat nyt helvetin portilla.

– Kokoukseen osallistuneet eivät edusta muslimeja. Emme tunnusta heitä emmekä kuuntele heitä. Me ainoastaan vihaamme heitä, julistaa Basem Mahmoud, joka käyttää myös nimiä Abu Hamza ja Basem Dwekat.

Outoa sananvapautta

Basem Mahmoud arvostelee ankarasti myös Ruotsin hallitusta ja syyttää sitäkin salaliitosta muslimeja vastaan, yhdessä petollisten imaamien kanssa. Outoa on se, että Rosengårdin imaami on saanut rauhassa pauhata vihaansa viranomaisten siihen suuremmin puuttumatta.

– Kaikkina aikoina samat petolliset roistot ovat seisseet esteenä oikeauskoisten tiellä. Kaikki tietävät, että länsimaita hallitsevat juutalaiset. Juutalaiset ovat sikojen ja apinoiden jälkeläisiä ja he vihaavat muslimeja. Mutta islamia vastaan he ovat avuttomia, Expressen siteeraa imaamia.

Expressenin toimittaja tiedusteli imaamilta itseltään tämän lausuntojen todenperäisyyttä. Niukkasanainen Basem Mahmoud kiistää tiukasti nimitelleensä juutalaisia, vaikka kyseinen saarna on videoitu.

– En halua keskustella kanssasi, imaami ilmoitti toimittajalle.

– Ei ole sinun asiasi sotkeutua tähän, et ole uskontojen asiantuntija. Et osaa arabiaa. Et osaa yhtään mitään. Et ole myöskään juutalainen, joten mitä sinulla on sanomista minun ja juutalaisten välisiin asioihin.

”Hän ei ole edes oikea imaami”

Eräs Rosengårdin imaamin vihanpurkauksen kohteeksi joutuneista kolleegoista on Saeed Azam. Hän on hyvin tietoinen al-Sahaba-moskeijan esimiehen edesottamuksista.

– Olen tuntenut hänet vuosikausia ja mies on täysi katastrofi. Hän näkee ongelmana jokaisen, joka keskustelee juutalaisten kanssa. Itse asiassa hän ei ole edes oikea imaami, häneltä puuttuu tarvittava koulutus.

Saeed Azamin mukaan Basem Mahmoud on kellarimoskeijoineen uhka juutalaisten lisäksi myös siltoja rakentavalle yhteistyölle ongelmalähiössä.

– Rosengårdissa olemme tehneet valtavasti työtä ratkaistaksemme alueen ongelmia. Basem Mahmoud ei moisesta pidä, hän haluaisi nähdä kadut tulessa ja poliisit kivisateessa. Hänen moskeijansa on kyllä todellinen ongelma.

”Puolustetaan terroristisia rikoksia”

Basem Mahdmoudin rajattomat vihapuheet ovat herättäneet huomiota ja kummastusta Suomessakin. Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Riikka Purra kommentoi imaamin linjauksia Twitterissä:

– Taas yksi Ruotsissa toimiva imaami, joka julistaa juutalaisvihaa moskeijassaan, perjantairukouksissaan ja somekanavillaan. Samalla puolustetaan terroristisia rikoksia vääräuskoisia kohtaan: ranskalaisopettaja, joka menetti päänsä, oli saastainen.

SUOMEN UUTISET