Kansanedustaja Ari Koponen poimii aina mahdollisuuksien mukaan ruokakaupan hyllyltä kotimaista ruokaa ja juomaa. Erityisesti nyt on tärkeää ostaa kotimaista kaupassa asioidessa – sillä tänään perjantaina 4.9. vietetään jo toista kertaa suomalaisen ruoan päivää.

Pidetään maaseutu elinvoimaisen

Koponen muistuttaa, että ostamalla suomalaisten tilojen ruokaa tuetaan suomalaista maaseutua.

– Raaka-aineet ja työ tulevat omasta maasta sekä tekijät ja tuotantoketju tunnetaan. Koko Suomi hyötyy jokaisesta kotimaisesta ostoksesta, sillä tuontilihan määrän kasvaessa suomalaisen tilojen määrä vähenee entisestään.

– Kotimaiseen ruoantuotantoon liittyy paljon positiivisia asioita kuten huoltovarmuus sekä monipuolinen, terveellinen ja maittava tarjonta, mutta ennen kaikkea suuri työllistävä vaikutus. Esimerkiksi jos jokainen suomalainen ostaisi yhdellä eurolla kuukaudessa enemmän suomalaisia tuotteista, se toisi vuodessa 1 000 uutta työpaikkaa, kertoo Koponen.

Vihreistä kannustetaan boikotoimaan kotimaista

Hallitukselta odotetaan vaikuttavia työllisyystoimia ja kotimaisen ruoan tuotannon kasvattaminen olisi Koposen mukaan oiva keino luoda uusia työpaikkoja. Mutta sen sijaan vihreät kannustavat boikotoimaan kotimaista tuotantoa ja ostamaan ulkomailla tuotettuja tuotteita.

Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otso Kivekäs kirjoittaa Facebook-päivityksessään, että Suomen maatalous rehevöittää itämerta vuosikymmenestä toiseen.

– On käsittämätöntä, että vihrestä kannustetaan ostamaan ulkolaista lihaa ja maataloustuotteita. Meillä on terveet ja antibioottivapaat eläimet, toisin kuin muualla. On päivän selvää, että ulkomaisten elintarvikkeiden tuonti Suomeen aiheuttaa myös päästöjä ilmaan ja mereen sekä vie kotimaista työtä muualle, Koponen sanoo.

SUOMEN UUTISET