Viisi ihmistä on kuollut ja kaksi loukkaantunut vakavasti Oslon lähellä Kongsbergin kaupungissa. Jousella ja nuolilla varustautunut 37-vuotias mies ampui umpimähkään ihmisiä kaupungin keskustassa.

Poliisi sai hälytyksen klo 18.13 ruokakaupassa ammuskelevasta miehestä ja tämä oli pidätetty klo 18.47. Ampuja katosi hetkeksi takaa-ajajilta kaoottisessa tilanteessa. Pidätyksen yhteydessä poliisi käytti asetta. Yöllä Norjan poliisin johto ilmoitti, että tästä lähtien myös partiopoliisit kulkevat kaduilla aseistettuna.

Poliisi tutkii yhteyksiä äärijärjestöihin

Tanskan kansalaisuuden omaavaa miestä on kuulusteltu jo yöllä. Hän on asunut Kongbergissä. Mies on ollut yhteistyöhaluinen. Hän on tiettävästi ollut aiemmin yhteydessä paikallisiin terveysviranomaisiin. Syyt eivät ole tiedossa mutta median mukaan miehellä on mahdollisesti ollut mielenterveysongelmia. Mies on tähänastisen tiedon mukaan toiminut yksin.

Sosiaalinen mediassa on ollut runsaasti epäiltyyn liittyviä huhuja, ja poliisi on pyrkinyt rauhoittamaan keskustelua. Norjan turvallisuuspoliisi PST tutkii miehen yhteyksiä äärijärjestöihin ja selvittää omalla teon mahdollista terrorismimotiivia.

Tanskan TV 2:n mukaan mies oli kääntynyt islaminuskoiseksi.

Artikkeliin lisätty tanskalaistieto miehen uskonnosta 14.10.2021 klo 9.32.

SUOMEN UUTISET