Pääministeri Marinin hallitus ajaa lakimuutosta, jonka mukaan videonjakoalustoilla, kuten YouTubella, pitää olla käyttöehdoissaan määräys, jossa kielletään kansanryhmää vastaan kiihottava materiaali.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio katsoo, että esitettyä lakipykälää ei pidä hyväksyä eduskunnassa.

– Jos tämä esitys hyväksytään, se tulee johtamaan liioitellun ankariin käyttöehtoihin sekä tulkinnanvaraisten videoiden tarpeettomaankin sensuroimiseen, koska videoalustat eivät halua ottaa riskiä oikeustoimista, Tavio perustelee.

Tavio kritisoi internetin ajautuneen sensuurin tielle, jossa sananvapaustuomareina toimivat Piilaakson ulkomaalaiset palveluntarjoajat.

Kohta ei saa siteerata edes Raamattua

Tavio toteaa, että kiihottaminen kansanryhmää vastaan -pykälä on niin epätäsmällinen, että internetin palveluntarjoajat tekevät lakia pidemmälle meneviä tulkintoja.

– DDR:ssä kansalaisia valvoi Stasi ja nyt kansalaisia valvoo Piilaaksossa pieni ryhmä koodareita.

– Jos valtakunnansyyttäjän linjoilla mennään, ei internetissä saa pian siteerata edes Raamattua, koska sen pelätään olevan kansanryhmää vastaan kiihottamista, Tavio moittii.

SUOMEN UUTISET