Hymy oli tänään herkässä monella joulunviettoon valmistautuvalla perussuomalaisella, kun tuoreen tutkimuksen tulokset julkistettiin.Tutkimuksen mukaan suomalaisten vankka enemmistö eli kolme neljäsosaa haluaisi eroon pakollisesta kouluruotsista.

Suhtautuminen ruotsinkielen opiskelun pakollisuuteen oli tutkimuksen mukaan selkeästi kielteistä. Yli 60 prosenttia on myös sitä mieltä, että koulussa olisi hyödyllisempää opiskella jotain muuta kieltä kuin ruotsia.

Ruotsin kieltä ja suomenruotsalaisuutta käsittelevä tutkimuksen teki Åbo Akademin yhteiskuntatieteen tutkimuslaitos Samforskin yhteistyössä Tampereen ja Turun yliopistojen politiikan tutkijoiden kanssa.

Perussuomalaiset ovat puolueena kannattaneet kansalaisaloitetta ruotsinkielen valinnaisuudesta.

Puolueen piiristä on toistuvasti todettu, että ruotsin pakollinen opiskelu vie aikaa globaalisti hyödyllisempien kielten opiskelulta. Tämä koetaan rasitteeksi erityisesti kaupankäynnin kannalta, koska ruotsin kieli on pienen markkina-alueen kieli.

– Jos mielimme laajentaa vientiämme, sen on suuntauduttava muuallekin kuin Itämeren länsirannalle. Toivomme jokaisen puolueen ottavan rohkeasti kantaa ruotsinkielen valinnaisuuteen vaalikeskusteluissa. Me olemme oman kantamme jo kertoneet, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström muistuttaa.

SUOMEN UUTISET