Perussuomalaiset ovat yhdessä ay-liikkeen kanssa korostaneet sitä, että saatavuusharkinnan poistaminen tulee kalliiksi, myös veronmaksajille. Perjantain Tuumaustunnilla julkistetaan asiaa käsittelevä tutkimus. Kommentoimassa ovat tutkija Samuli Salminen, puheenjohtaja Jussi Halla-aho sekä poliittinen suunnittelija Riikka Purra.

Tilaisuus lähetetään suorana Youtube-verkkolähetyksenä perjantaina klo 11.00 alkaen.

Ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnan poistamisesta on käyty viime kuukausina kovaa poliittista kädenvääntöä. Hallituksen pääpuolueet yhdessä demareiden ja vihervasemmiston kanssa ovat vaatineet työmarkkinoiden avaamista koko maailmalle ilman, että työnantajilla olisi ensin velvoite etsiä tarvittavaa työvoimaa kotimaasta. Perussuomalaiset ja ay-liike – varsinkin Rakennusliitto – ovat vastustaneet saatavuusharkinnan poistamista sekä varoittaneet vakavasti kaksien työmarkkinoiden syntymisestä.

Nyt saatavuusharkintaa koskevien väittämien totuuspohja joutuu puntariin. Suomen Perusta -ajatuspajan tutkija Samuli Salminen on tehnyt raportinKuinka kalliiksi halpatyövoima tulee? – Ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinta, työmarkkinat ja julkinen talous”

Raportti julkistetaan ”Työmiehen tuumaustunnilla” perjantaina 26.10.2018 klo 11.00. Tuumaustunnilla raportin esittelee tutkija Samuli Salminen, aihetta ovat kommentoimassa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja poliittinen suunnittelija Riikka Purra.

Saatavuusharkintaraportti luettavissa täällä >

SUOMEN UUTISET