Espanjassa on noussut kohu vasemmistohallituksen myöntämästä 53 miljoonan euron tuesta pienelle, tappiolliselle Plus Ultra -nimiselle lentoyhtiölle, jota epäillään myös yhteyksistä Venezuelan valtiojohtoon. Perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen on tuohtunut tapauksesta ja julkaisi maanantaina Twitter-tilillään päivityksen Espanjan tukipäätökseen liittyen.

– Kun muut työntävät rahaa loputtomasti kassaan, voi tehdä mitä vaan. Espanja jakaa 53 miljoonaa euroa koronatukea lentoyhtiölle, jolla on yksi kone, tappiollinen tulos ja jota epäillään yhteyksistä EU-pakotelistalla olevaan Venezuelan valtiojohtoon. Näin voi käydä myös meidän antamille tuille, kansanedustaja Ari Koponen tviittasi maanantaina.

– Kyllä tässä alkaa olemaan merkkejä ilmassa siitä, että EU:n velkarahaa lapioidaan Etelä-Euroopan maihin niin paljon, ettei sen kohdistamista pystytä valvomaan mitenkään. Myös Italian mafia laatii lehtitietojen mukaan jo strategioita päästäkseen käsiksi Euroopan unionin satojen miljardien eurojen elvytyspakettiin. Marinin hallituksen sinisilmäisyys voi tulla vielä kalliiksi suomalaisille, Koponen jatkaa.

Velkarahalla kotimainen työ ja verotulot Espanjaan

Espanja on ollut viime aikoina otsikoissa senkin takia, että sen hallitus aikoo käyttää EU:n elvytysmiljardeja myös sähköautojen akkutuotantoon. Espanjan hallitus julkisti muutama viikko sitten viiden miljardin euron hankkeen, jonka tavoite on luoda maahan oma sähköautojen akkuteollisuus, aivan kuten Suomellakin.

Raha Espanjalle tulee myös EU:n elvytysrahastosta, josta Espanja on saamassa 72 miljardia euroa. Suomi on elvytysrahastossa nettomaksajana, eli käytännössä Suomi rahoittaa näillä varoilla Espanjan kilpailevaa toimintaa.

– Pahimmassa tapauksessa tässä on käymässä niin, että meidän heille antamalla velkarahalla viedään kotimainen työ ja verotulot Espanjaan. Tämä on täyttä hulluutta, Koponen päättää.

Suomen Uutiset