Suomi ottaa vastaan Välimeren maista 175 ”haavoittuvimmassa asemassa olevaa pakolaista”. Kreikan mukaan ensimmäisinä matkaan ovat lähdössä sata yksinäistä lasta ja 30 aikuista, joilla on jo perheenjäseniä Suomessa.

Media ja hallitus puhuvat ”lapsista”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho suhtautuu varauksella hallituksen ja median hehkuttamiin pakolaislapsiin.

– Media on uutisoinut laajasti hallituksen aikeesta tuoda Suomeen yksin saapuneita ”lapsia” Kreikan leireiltä. Kuvituskuvina on yleensä taaperoita, vaikka kyseiseen ryhmään kuuluvista lähes kaikki ovat täysi-ikäisyyttä lähestyviä nuoria miehiä.

Saksaan alle 50 pakolaista, Itävaltaan ei yhtään

Halla-aho ihmettelee Facebookissa Suomen muihin maihin verrattuna ylimitoitettua määrää pakolaisten vastaanottamiselle.

– Vertailun vuoksi: Saksa, joka on 16 kertaa Suomea suurempi, hakee 47 henkilöä. Itävalta ei hae ketään vaan vie leireille 60 asumiskäyttöön soveltuvaa konttia. Tämä lienee niin leireillä olevien ihmisten kuin Itävallankin kannalta kustannustehokas tapa auttaa, Halla-aho toteaa.

– Toivomme, että hallitus informoi eduskuntaa ja yleisöä jälkikäteen siitä, minkä ikäisiä ”lapsia” leireiltä on tuotu ja kuinka monta perheenjäsentä tulee jälkijunassa perheenyhdistämisen puitteissa.

SUOMEN UUTISET