Ruotsalainen Isis-äiti on asetettu syytteeseen tyttäriensä viemisestä Isis-alueella ja tytärten pakottamisesta avioliittoon Isis-terroristien kanssa. Samassa oikeudenkäynnissä Ruotsissa syntynyttä somalimiestä epäillään törkeistä lapsenraiskauksista. Sekä nainen että mies kiistävät syyllistyneensä rikoksiin.

Ruotsissa on nostettu syyte nyt 56-vuotiasta ruotsalaisnaista vastaan. Häntä epäillään ihmiskaupasta, avioliittoon pakottamisesta ja avunannosta törkeään lapsenraiskaukseen, kertoo Expressen-lehti.

Samassa oikeudenkäynnissä on syytettynä myös 30-vuotias mies, jota epäillään avioliittoon pakottamisesta ja törkeistä lapsenraiskauksista. Mies on Ruotsissa syntynyt somali.

Molemmat syytetyt olivat matkustaneet vuonna 2013 Syyriaan liittyäkseen Isis-terroristijärjestöön. Epäillyt rikokset tapahtuivat Syyriassa. Syytetyt ovat myöhemmin palanneet takaisin Ruotsiin.

Liikkunut islamistipiireissä jo vuosikymmenien ajan

Expressenin tietojen mukaan 56-vuotias nainen on liikkunut islamistipiireissä jo vuosikymmenien ajan. Hän oli naimisissa Al-Qaida-terroristijärjestöön kuuluneen miehen kanssa siihen asti kunnes tämä kuoli 2000-luvun alussa Lähi-Idässä.

Naisen alaikäinen poika otettiin huostaan vuonna 2012, koska hänen epäiltiin suunnittelevan lähtöä ulkomaille osallistuakseen aseelliseen konfliktiin. Poika kuitenkin pakeni lastensuojelulaitoksesta ja matkusti myöhemmin Syyriaan.

Molemmat tyttäret sharia-lain mukaiseen pakkoavioliittoon

Vuonna 2013 nainen matkusti Syyriaan kahden alaikäisen tyttärensä kanssa. Syyte ihmiskaupasta koskee alaikäisten lasten viemistä Isis-alueelle.

Syyriassa hän sopi somalimiehen kanssa, että tämä menee sharia-lain mukaiseen avioliittoon hänen tuolloin 12-vuotiaan tyttärensä kanssa. Mies oli ollut yhdynnässä tytön kanssa useita kertoja heidän pakkoavioliittonsa aikana.

Nainen oli myöhemmin pakottanut myös nuoremman tyttärensä noin 11-12-vuoden iässä solmimaan sharia-lain mukaisen avioliiton jonkun toisen Isis-terroristin kanssa. Molemmat tyttäret ovat myöhemmin palanneet Ruotsiin.

Molemmat syytetyt kiistävät syyllistyneensä rikoksiin. Nainen on myöntänyt oleskelleensa Egyptissä ja Turkissa epäiltyjen rikosten tapahtuma-aikana. Häntä on aiemmin kuultu todistajana muihin Isis-palaajiin kohdistuneissa tutkinnoissa.

SUOMEN UUTISET