Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehto patistaa hallitusta keventämään verotusta ja helpottamaan yritystoiminnan kustannuksia. – Yrityksille pitää konkreettisilla toimilla luoda uskoa siihen, että toimintaa Suomessa kannattaa jatkaa.


Kansanedustaja Rami Lehdon mukaan tämän viikon synkät työmarkkinauutiset ovat osoitus siitä, että hallitus ei ole tilanteen tasalla.

– Hallituksen olisi pitänyt reagoida jo paljon aiemmin, ja olisi pitänyt ryhtyä konkreettisiin toimiin sen puolesta, että Suomessa kannattaa ylläpitää teollisuustuotantoa. Yrityksille pitää nyt ennen kaikkea luoda uskoa siihen, että toimintaa kannattaa jatkaa, Lehto sanoo.

Irtisanottavien tuet saatava pyörimään nopeasti

UPM ilmoitti keskiviikkona suunnittelevansa Jämsässä olevan Kaipolan paperitehtaan sulkemista, ja päätös vaikuttaa jopa 450 työpaikkaan. Paperitehtaan sulkeminen murskaa rajulla tavalla suomalaisen teollisuustyön kovaa ydintä. Vain päivää aiemmin Finnair ilmoitti aloittavansa koronan ja matkustusrajoitusten vuoksi yt-neuvottelut. Finnairilla arvioitu vähennystarve on jopa 1 000 työpaikkaa.

UPM ilmoitti tiedotteessaan paperitehtaan sulkemisen syyksi ulkoiset kustannukset ja verorasituksen, jotka ovat käyneet Suomessa ylivoimaisiksi.

Lehto kehottaakin hallitusta nyt keventämään verotusta ja helpottamaan kaikkia yritystoiminnan kustannuksia.

– Tässä tilanteessa olisi kuitenkin ensimmäisenä toimenpiteenä varmistettava, että irtisanottavien ihmisten taloudelliset tuet saadaan pyörimään mahdollisimman nopeasti, ettei kukaan vain ajautuisi pikavippikierteeseen.

Hallitus ei kykene sopimaan työllisyystoimista

Hallitus ei ole vieläkään ilmoittanut konkreettisista työllisyyttä edistävistä toimista. Lehto arvioi, että hallitus ei vain kykene yhdessä sopimaan asiasta.

– Kuten olemme nähneet, mitään toimenpiteitä ei ole tullut eikä ole tulossakaan. Näyttääkin siltä, että työllisyystoimia ollaan siirtämässä seuraavalle hallitukselle, Lehto sanoo.

Vihreiden ministeriryhmä linjasi pari viikkoa sitten, että hallituksen pitää ottaa tavoitteekseen 80 000 työperäisen maahanmuuttajan houkutteleminen Suomeen. Hanke näyttäytyy irvokkaana synkkien työmarkkinauutisten aikana.

– Työttömille tai työttömyysuhan alla eläville tuollaiset puheet kuulostavat varmasti ikäville. On aivan selvää, että nyt on järjestettävä pysyviä töitä suomalaisille työttömille, ennen kuin puhutaan minkäänlaisesta työperäisestä maahanmuutosta, Lehto sanoo.

SUOMEN UUTISET