Perussuomalaisten kansanedustaja Toimi Kankaanniemi huomautti lauantain puhekierroksellaan Keski-Suomessa, että asuminen ja yrittäminen maaseudulla vaikeutuvat päivä päivältä. Kankaanniemi pitää perussuomalaisten vaatimusta lähipalvelutakuusta edelleen ajankohtaisena, vaikka hallituspuolueet kaatoivatkin esityksen.

Kansanedustaja Toimi Kankaanniemi toteaa EU:n ja Sanna Marinin hallituksen laativan pääosin ilmastopolitiikan varjolla sääntöjä ja rajoituksia, jotka iskevät pahiten harvaan asuttujen alueiden ihmisiin.

– Suomalaiset jakautuvat kasvun hedelmistä nauttiviin ja niistä osattomiksi jääviin. Eriarvoisuus kasvaa sekä sosiaalisesti että alueellisesti, Kankaanniemi ennustaa.

– Oma auto on maaseudulla välttämätön, mutta bensiinin hinta tekee sen käytöstä mahdottoman. Sähkökäyttöiseen liikenteeseen ei näillä ihmisillä ole varaa. Tätä köyhyyskierrettä hallitus ei näe. Se panee köyhimmät maksamaan koko Suomea kurittavan ilmastopolitiikkansa suurimman laskun. Tätä perussuomalaiset ainoana puolueena ei hyväksy.

Aluevaalien tärkein kysymys on lähipalvelujen turvaaminen

Kankaanniemi epäilee, että sisäänajovaiheessa oleva sote-uudistus johtaa väistämättä ikääntyvien ja muidenkin maaseudun ihmisten elintärkeiden palvelujen keskittymiseen ja etääntymiseen. Tämä lisää entisestään alueellista eriarvoistumista ja ikään perustuvaa syrjäytymistä.

– Perussuomalaiset ehdotti sote-uudistukseen lähipalvelutakuuta, mutta hallituspuolueet kaatoivat esityksen. Aluevaalien tärkein kysymys ei ole kuntarajojen puolustaminen, vaan lähipalvelujen saatavuuden ja saavutettavuuden turvaaminen koko maassa. Vaatimus lähipalvelutakuusta on ajankohtainen edelleen.

Suomen Uutiset