Hallituspuolue keskusta äänesti eduskunnassa tänään uuden maahanmuuttajien kotoutumislain puolesta. Kotoutumislakia voisi kutsua myös hyysäämis- ja paapomislaiksi, sillä laissa on 101 pykälää, joista yksikään ei velvoita maahanmuuttajaa itseään tekemään yhtään mitään oman kotoutumisensa eteen. Veronmaksajille laki käy erittäin kalliiksi. Lain tultua voimaan Suomen kunnissa päästäänkin seuraavaksi kantamaan maahanmuuttajien ruokakasseja sekä kalustamaan asuntoja valmiiksi maailman ääristä saapuville kunniavieraille.

Eduskunta hyväksyi tänään uuden maahanmuuttajien kotoutumislain, joka lisää voimakkaasti kuntien vastuuta maahanmuuttajien kotoutumisesta, palveluiden järjestämisestä ja palveluihin pääsystä – jopa lentokentälle tai juna-asemalle lähetetään kunnan edustaja vastaanottamaan tulijoita.

Kotoutumislaissa säädetään liki kaikenkattavasti maahanmuuttajalle tarjottavien palvelujen tarjoamisvastuusta, maahanmuuttajille etsitään asunnot valmiiksi, ja ne kalustetaan jo ennen maahan saapumista. Lain valmisteluasiakirjojen mukaan kunnan sosiaalitantta lähtee tarvittaessa jopa avustamaan ”kunniavieraita” ruokaostoksille.

Perussuomalaiset äänesti lain hylkäämisen puolesta

Käsittämätön maahanmuuttajia hyysäävä kotoutumislaki meni läpi eduskunnassa äänin 91–71, kun lähes kaikki keskustan kansanedustajat äänestivät demarien tukena lain hyväksymisen puolesta. Näin keskusta ehti hallituksessa tehdä veronmaksajille vielä yhden karhunpalveluksen, jolla on kallis hintalappu.

Perussuomalaiset jätti jo hallintovaliokunnassa vastalauseen ja esitti lain hylkäämistä. Vastalauseessa todetaan, että hallituksen esitys kotoutumislaista ei vastaa eduskunnan kannanotossa hallitukselle asetettua tehtävänantoa.

Perussuomalaiset äänesti myös tänään eduskunnassa kotoutumislain hylkäämisen puolesta, mutta valitettavasti se ei tällä kertaa riittänyt.

Piti tehdä kotoutumislaki, tulikin oleskelulaki

Eduskuntakäsittelyssä aiemmin tällä viikolla perussuomalaiset kritisoivat ankarasti lakiesitystä, joka on täysin ristiriidassa eduskunnan uudistukselle asettamien tavoitteiden kanssa. Kotoutumislaissa maahanmuuttajille keskitytään lähinnä tarjoamaan lisää palveluita ilman minkäänlaisia vaatimuksia tai velvoitteita. Kansanedustaja Mari Rantanen huomauttikin aiheellisesti, että kotoutumislaki on todellisuudessa lähinnä oleskelulaki.

Perussuomalaiset muistuttaa, että useimmat kotoutumisen ongelmat liittyvät keskeisesti siihen, että yhteiskunta on luonut ei-työperäisille maahanmuuttajille käsityksen siitä, ettei heillä ole yhteiskunnassa juuri lainkaan velvollisuuksia, vaan pelkästään oikeuksia, ja heitä on opastettu aktiivisesti hakemaan erilaisia yhteiskunnan tukia sen sijaan, että heitä olisi opastettu esimerkiksi kouluttautumaan ja työllistymään.

Suomen Uutiset