Rinteen hallitus lupaa ohjelmassaan toimia tehokkaasti ylivelkaantumisen ja siihen liittyvien ongelmien vähentämiseksi. Veikkaus ja rahapelihaittojen torjuminen on ollut esillä viime aikoina paljon, mutta ylivelkaantumiseen liittyvät kysymykset ovat paljon muutakin kuin pelkkä Veikkaus.

Hallitus on luvannut esimerkiksi selvittää pikaisesti jo vaalikauden alussa ulosottokaaren muutostarpeet.

– Oikeusministeriö ei kuitenkaan ole viestintäkanavissaan ilmoittanut vielä työn aloittamisesta. Ulosottolain ja siihen kiinteästi liittyvien lakien uudistamistyö on laajamittaista. Nyt pitäisi jo toimia, perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen sanoo.

Mihin toimenpiteisiin aiotaan ryhtyä, jotta hallitusohjelman mukainen velkajärjestelylain uudistus voitaisiin aloittaa mahdollisimman nopeasti? Tätä ja useaa muuta asiaa Koponen kysyy eilen tiistaina jättämissään kirjallisissa kysymyksissä.

Velallisen suuri huoli

Ulosotto aiheuttaa aina suurta huolta velalliselle. Lisäksi ulosotto vaikeuttaa yksilön jo usein muutenkin hankalaa tilannetta maksuhäiriömerkinnällä. Ikävimmissä tapauksissa yksilö ei saa velkataakan alla enää elämänilosta kiinni.

– Velallisten vertaistukiryhmältä saamani tiedon mukaan useissa velkajärjestelytapauksissa velallinen on kärsinyt vakavista mielenterveysongelmista ja itsetuhoisuudesta velkajärjestelyohjelman tiukkuuden takia, Koponen kertoo.

– Hallitus lupaa parantaa mielenterveyspalveluiden saatavuutta, myös tältä saralta toivon saavani tietoa konkreettisista toimista.

SUOMEN UUTISET