Perussuomalaiset tiedustelivat eduskunnan kyselytunnilla, miten hallitus aikoo auttaa yrittäjiä ja lomautetuksi joutuvia työntekijöitä koronakriisin keskellä.

– Koronavirusepidemia luo valtavia ja pahimmillaan ylitsepääsemättömiä taloudellisia vaikeuksia yrittäjille. Jos yrittäjältä loppuu toimeentulo, se loppuu myös yrityksen työntekijöiltä. Laajoihin lomautuksiin onkin jo valitettavasti jouduttu, aloitti kansanedustaja Mikko Lundén.

– Suomalainen yrittäjä on taistelija, joka ei pahuuttaan ketään lomauta, vaan haluaa, että kaikki menestyvät. Nyt yrittäjät tarvitsevat apua, jotta he saavat leivän pöytään itselleen ja työntekijöilleen.

Olisi kohtuutonta ajaa konkurssiin

Lundén uskoo, että moni nyt kriisissä oleva yritys tulee olemaan hyvinkin kannattava taas kriisin jälkeen.

– Niitä olisi siis kohtuutonta ajaa konkurssiin. Perussuomalaiset haluavatkin laajan tukipaketin vaikeuksissa oleville suomalaisille yrityksille.

– Meidän täytyy yksissä tuumin pelastaa suomalaiset pienyrittäjät ja työpaikat. Minkälaisia toimenpiteitä hallitus on tekemässä yrittäjien auttamiseksi nyt? Lundén kysyi.

Enemmän ennaltaehkäiseviä toimia

Lundénin mukaan on selvää, että koronavirus aiheuttaa taloudellisia ongelmia ja epävarmuutta ympäri maailmaa.

– Siitä ei pääse mihinkään. Perussuomalaiset kuitenkin uskovat, että nyt on tehtävä ennaltaehkäisevästi enemmän kuin mitä hallitus on esittänyt.

– Yrittäjät eivät paljon kostu maksujärjestelyjen ehtojen lievennyksistä, jos rahaa ei kerta kaikkiaan ole. Yrittäjille pitää tarjota nollakorkoista lainaa ja lyhennysvapaata koko kriisin ajaksi. Lisäksi verohelpotuksia on annettava heti. Yrittäjien on päästävä paremmin työttömyysturvan piiriin, Lundén listasi.

Tukea tulojen romahtamiseen

Perussuomalaiset huomauttivat, että ihmisten hätä on kova. Perheissä pahimmillaan molemmat vanhemmat ovat lomautettuina. Yrittäjät joutuvat laittamaan lapun luukulle.

– Haluan vielä korostaa, että apua tarvitaan nyt eikä vasta valtavan paperisodan jälkeen. Mitä apua annatte lomautettujen arkeen ja perheisiin, joissa tulot romahtavat? Lundén tiedusteli.

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni lupasi lisätietoa hallituksen toimista huomenna.

SUOMEN UUTISET