Perussuomalaisten kansanedustaja, puolustusvaliokunnan jäsen Juha Mäenpää on huolissaan Suomen maatalouden ennennäkemättömästä kriisistä.

– On kummallista, että hallitus on varsin hiljaa huoltovarmuuden turvaamisesta, vaikka kriisi uhkaa suomalaista maatalouselinkeinoa, ruoantuotantoa ja huoltovarmuutta. Tilanne on äärimmäisen vakava, Juha Mäenpää toteaa.

– Kriisikokouksia ja tiedotustilaisuuksia on pidetty, kuten tänään, mutta juuri mitään konkretiaa ei ole tarjottu.

Kiinteistöverosta vapautuminen toteutumassa

Mäenpää esitti omassa lakialoitteessaan jo viime vuonna nyt hallituksen esittämää kiinteistöverosta vapautusta maataloudentuotantorakennuksilta. Nyt hallitus on toteuttamassa Mäenpään esityksen väliaikaisena täsmätoimena vuodelle 2022.

– Toimenpide pitäisi olla pitkäkestoisempi, jolloin se loisi uskoa maatalouden jatkumiseen. On kuitenkin hienoa, että oppositiosta voi vaikuttaa, naurahtaa Mäenpää.

Ylikunnianhimoiset ilmastotoimet kurjistavat

Perussuomalaisten mukaan tänään esitetty hallituksen keinovalikoima polttoaine- ja energiahintojen kompensoimiseksi on liian tehoton.

– Hallitus jakoi jopa 100 000 euron korona-avustuksia yrityksille suorina tukina, mutta viljelijöille keskustan ministerit tarjoavat vain takausta esimerkiksi 50 000 euron lainaan. Tämä auttaa viljelijää vain näennäisesti, Mäenpää hämmästelee.

Mäenpää huomauttaa, että edelleen hallitus aikoo toteuttaa maailman kunnianhimoisinta ilmastopolitiikkaa, mikä näkyy erityisesti siinä, että vieläkään se ei luopunut jakeluvelvoitteen kiristystavoitteesta, joka korottaa polttoainehintoja entisestään.

SUOMEN UUTISET