Sipilän hallituskauden aikana päätettiin poistaa virkamiesjohdon tulospalkkiot. Nyt valtiovarainministeriössä on tehty Sirpa Paateron (sd.) ja Sanna Marinin (sd.) johdolla päätös jakaa tulospalkkiot ensimmäisen kerran vuoden 2014 jälkeen.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen on järkyttynyt demarihallituksen tavasta jakaa rahaa kavereilleen samaan aikaan kun Suomi velkaantuu ja koronavuosi on ajanut monet pahaan ahdinkoon.

Raha kuuluisi koronasta kärsiville

Yhteensä alivaltiosihteereille, osastopäälliköille ja pääjohtajille hallinnon eri alueilta jaettiin noin 170 000 euroa. Koponen on Brother Christmas -hyväntekijänä auttanut esimerkiksi vanhuksia, sairaita ja vähävaraisia, eikä voi uskoa demarien jakavan verovaroista tulospalkkioita heikoimmassa asemassa olevien sijasta kavereiden taskuun eli jo hyvin toimeentuleville virkamiesjohtajille.

– Aivan käsittämätöntä toimintaa. Virkamiesjohtajille jaetaan palkkioita reilusta 2 000 eurosta yli 10 000 euroon per henkilö ja vielä koronapandemian aikana, kun velkaannumme muutenkin aivan ennennäkemättömällä tavalla! Raha kuuluisi esimerkiksi tapahtuma-alan työntekijöille, pienyrittäjille tai mielen ongelmista kärsiville, harmittelee Koponen.

Suomen Uutiset