Maahanmuuttajien kansoittamilla alueilla Saksan Berliinissä vallitsi uudenvuodenyönä monin paikoin poikkeukselliset ja hengenvaaralliset olosuhteet. Raketeilla ja muilla sähikäisillä varustautuneet nuoret maahanmuuttajamiehet hyökkäsivät pelastushenkilökunnan kimppuun tarkoituksena vahingoittaa. Useat teot tallentuivat myös videolle.

Berliinin kuten eräiden muidenkin Saksan kaupunkien maahanmuuttajavaltaiset asuinalueet muistuttivat uudenvuodenpäivän aamuna lähinnä sotatannerta edellisyön tapahtumien jälkeen.

Useiden uutismedioiden, kuten Bild-lehden, mukaan Berliinin uusivuosi sujui kaoottisesti. Raketeilla ja muilla sähikäisillä varustautuneet nuoret maahanmuuttajamiehet kohdistivat poliisiin ja pelastuslaitokseen iskuja esimerkiksi ilotulitusraketeilla ja palopommeilla. Seurauksena useita poliiseja ja palomiehiä loukkaantui vakavasti.

Berliini on tunnetusti monikulttuurinen kaupunki, jossa asuu arvioiden mukaan vähintään sadan eri valtion kansalaisten muodostamia ryhmiä. Kaupungissa on etenkin laaja muslimipopulaatio.

Pelastustyöntekijät järkyttyivät

Erityisen raakoja hyökkäyksiä Berliinissä nähtiin Kreuzbergin alueella, jossa asuu paljon maahanmuuttajia. Kaduille oli pystytetty kulkuesteitä, joita oli sytytetty tuleen.

Hälytyksen saaneiden palomiesten saapuessa sammuttamaan tulta heidän kimppuunsa hyökkäsi naamioituneiden miesten joukkio. Neuköllnin alueella puolestaan pelastusajoneuvoja kohti ammuttiin raketteja, minkä lisäksi poliisiautoon heitettiin palopommi.

Kaupunkilaiset ja viranomaiset ovat kauhuissaan väkivallasta ja varsinkin siitä, että poliiseja ja muita turvaa tarjoavia viranomaisia vastaan hyökätään.

Keskustaoikeistolaiseen CDU-puolueeseen kuuluva entinen Saksan liittopäivien edustaja Kai Wegner sanoo Bild-lehdelle, että kokeneetkin pelastustyöntekijät ovat järkyttyneitä julmuuden laajuudesta.

– Tähän on vihdoinkin tultava loppu. Valtio ei voi enää seurata sivusta, kuinka kaoottisesti käyttäytyvät ihmiset yhä uudelleen ja uudelleen hyökkäävät poliiseja ja palomiehiä vastaan. Nämä eivät suinkaan ole vähäpätöisiä rikoksia. Näitä tapauksia on johdonmukaisesti valvottava, ja niistä on rangaistava.

Ongelmien vaientamisella on seurauksensa

Sosiaalisessa mediassa on julkaistu useita videoita, joissa voi nähdä nuoria miehiä heittelemässä raketteja kohti pelastusajoneuvoja Berliinin kaduilla.

Entinen AfD-parlamenttiryhmän johtaja edustajainhuoneessa, Georg Pazdersk, kirjoittaa suorasanaisesti ongelman juurisyystä Twitterissä.

– Milloin lopulta myönnämme, että meillä on valtava ongelma nuorten miespuolisten maahanmuuttajien kanssa, jotka ovat peräisin kehittymättömistä yhteiskunnista ja jotka eivät halua integroitua? Ongelman vaientaminen tarkoittaa ongelman jatkumista.

Berliinin kaupungin johdolta vaaditaan vastuuta

Mediatietojen mukaan ainakin 15 palomiestä ja 18 poliisia loukkaantui Berliinissä useissa eri hyökkäyksissä vakavasti. Katumellakoissa myös hälytysajossa olleen ambulanssin kimppuun hyökättiin heittelemällä kiviä ja muita esineitä avoimista ovista sisään.

Neuköllnin kaupunginosan entinen pormestari Heinz Buschkowsky pudistelee toivottomana päätään tapahtumille ja moittii Berliinin kaupungin johtoa, joka ei ota vastuuta uudenvuoden tuhosta.

– Berliinin poliittinen johto myötäilee niitä, jotka rikkovat lakia. Hulluutta on yhä enemmän. Jokainen tapahtuma ja festivaali on heille vain uusi tilaisuus hyökätä viranomaisia vastaan, eli kaikkia niitä vastaan, jotka käyttävät univormua ja haluavat suojella kansalaisia. Meidän on tunnustettava, että meillä on vihollinen ja sitä vastaan on taisteltava, Buschkowsky jyrähtää.

Suomen Uutiset