Belgiassa on yritetty polttaa ainakin kuusi koulua. Viranomaiset epäilevät, että polttoiskut liittyvät koulujen seksuaalikasvatustunteihin, joita vastaan muslimijärjestöt ovat pitäneet mielenosoituksia.

Belgiassa on viime viikkoina tehty tuhopolttoyrityksiä ainakin kuuteen kouluun, kertoo Bild-lehti. Viranomaiset epäilevät koulujen seiniin spreijattujen iskulauseiden perusteella, että polttoiskut liittyvät koulujen seksuaalikasvatusohjelmaan, jota vastaan useat muslimijärjestöt ovat osoittaneet mieltään.

Kyse on 11-16-vuotiaille koululaisille tarkoitetuista seksuaalikasvatuksen tunneista, jotka ovat tähän asti olleet vapaaehtoisia. Nyt niistä on tehty kaikille oppilaille pakollisia.

Muslimijärjestöt osoittaneet mieltään

Useat muslimijärjestöt ovat tuominneet seksuaalikasvatuksen opettamisen ja väittäneet sen johtavan lasten ”hyperseksuaalisuuteen”. Muslimijärjestöt ovat pitäneet muun muassa Brysselissä useita mielenosoituksia, joissa on ollut satoja osanottajia.

Tuhopolttojen tekijöistä ei ole vielä varmaa tietoa, mutta seinäkirjoitusten perusteella viranomaiset ovat yhdistäneet ne koulujen seksuaalikasvatukseen liittyviin protesteihin. Poliisia on pyydetty auttamaan koulujen suojelemisessa.

Belgian hallitus ei aio perääntyä

Pääministeri Alexander De Croo vakuuttaa, että hallitus ei aio peruuttaa seksuaalikasvatuksen tekemistä pakolliseksi kaikille. Hän korostaa suvaitsevaisuuden merkitystä.

– Me elämme suvaitsevaisessa maassa. Suvaitsevaisuus tarkoittaa, että meillä voi olla erilaisia mielipiteitä ja väittelyä, mutta ei ikinä väkivaltaa, varsinkaan sellaisissa paikoissa, joissa on lapsia, pääministeri sanoo.

SUOMEN UUTISET