Kaliforniassa on käyty oikeutta melko erikoisessa jutussa, jossa 26-vuotias transnainen tuomittiin kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen, koska hän oli 17-vuotiaana nuorena miehenä ahdistellut seksuaalisesti 10-vuotiasta tyttöä ravintolan vessassa. Nyt naiseksi itsensä identifioiva aikuinen henkilö määrättiin suorittamaan vankeustuomionsa tytöille tarkoitetussa nuorisovankilassa. Taustalla on Sorosin rahoittama aluesyyttäjä, joka kannattaa pehmeitä keinoja rikollisuuden torjunnassa.

Vuonna 2014 Hannah T. – joka oli vielä silloin nimeltään James T. ja koki itsensä 17-vuotiaaksi pojaksi – ahdisteli seksuaalisesti 10-vuotiasta tyttöä ravintolan vessassa tunkemalla kätensä tytön housuihin. Hän ei jäänyt kiinni vielä silloin, kertoo New York Post -lehti.

Mies vangittiin vuonna 2019 Idahossa pahoinpitelystä. Samassa yhteydessä kävi DNA-näytteen perusteella ilmi, että hän oli syyllistynyt lapsen seksuaaliseen ahdisteluun Kaliforniassa viisi vuotta aiemmin. Hän tunnusti syyllisyytensä.

Syyttäjän mukaan Hannah T. alkoi idenfitioida itsensä naiseksi vasta sen jälkeen, kun hänet oli vangittu pikkutytön seksuaalisesta ahdistelusta, kertoo American Conservative -nettisivusto. Joulukuussa hänet tuomittiin alaikäisenä tehdystä rikoksesta kahden vuoden vankeuteen nuorisovankilassa. Kyseessä oli korkein lain sallima rangaistus alaikäiselle.

Nuorten vai aikuisten vankilaan?

Viime viikolla pidetyssä oikeuden istunnossa oli enää kyse siitä, missä Hannah T. suorittaisi rangaistuksensa. Ehdonalaisvalvonnasta vastaavat viranomaiset vaativat, että hänet laitettaisiin aikuisten vankilaan. Oikeudessa väännettiin pitkään siitä, mitä laki sanoo alaikäisenä rikokseen syyllistyneiden vankeusrangaistusten toimeenpanosta.

Lopulta tuomari katsoi, ettei hänellä ole muuta mahdollisuutta kuin määrätä tuomittu vietäväksi nuorisovankilaan, vaikka tämä ei enää olekaan alaikäinen. Juttua hoitanut syyttäjä Shea Sanna ei ollut päätökseen tyytyväinen.

– Nyt kävi niin, että väkivaltainen lasten seksuaalinen ahdistelija tuomittiin kahdeksi vuodeksi nuorisovankilaan lasten sekaan, syyttäjä sanoi.

Koska Hannah T. oli alaikäinen syyllistyessään seksuaaliseen ahdisteluun, hänen ei tarvitse rekisteröityä seksuaalirikolliseksi tuomionsa kärsimisen jälkeen. Tämä siitäkin huolimatta, että oikeudessa esitettyjen todisteiden mukaan hän on ahdistellut muitakin tyttöjä seksuaalisesti.

Sorosin rahoittama aluesyyttäjä ajaa lieviä rangaistuksia

Kaiken taustalla on se, että Los Angelesin kaupungin aluesyyttäjä George Gascón ei suostunut vaatimaan Hannah T:n tuomitsemista aikuisena. Aluesyyttäjä Gascónin linja on se, että nuorten aivot eivät ole vielä täysin kehittyneet eikä aikuisten vankila ole oikea paikka nuorille. Ei edes nyt tuomitulle 26-vuotiaalle.

Kuubalaissyntyistä aluesyyttäjä Gascónia pidetään ”pehmeästi” rikollisuuteen suhtautuvana syyttäjänä, jonka toimet ovat johtaneet rikollisuuden kovaan kasvuun. Los Angelesin kaupungin aluesyyttäjä valitaan vaaleilla. Monimiljardööri George Soros rahoitti Gascónin vaalikampanjaa vuonna 2020 yli 2,5 miljoonalla dollarilla.

SUOMEN UUTISET