Perussuomalaisten suhtautuvat sijoitussäästötiliajatukseen ja ‑malliin positiivisesti, kertoi perussuomalaisten kansanedustaja Toimi Kankaanniemi eilisellä suullisella kyselytunnilla.

– Yksityiskohtia tietysti joudutaan punnitsemaan, niin kuin aina. Olisi kuitenkin erinomainen asia, että laiskoja varoja, jotka ovat nollakoroilla tuolla tileillä, saadaan aktivoitua — se on hyvä tavoite, Kankaanniemi huomautti.

Laiska raha liikkeelle

Sijoitussäästötilin tarkoituksena on luoda uusi, kevyt menettely tavallisille suomalaisille sijoittaa pienehköjä varoja ilman suuria kuluja ja vaikeita menettelyjä. Samalla varat alkavat tuottaa. Verot maksetaan, kun varoja otetaan käyttöön.

Kankaanniemen mukaan pankkitileillä on käytännössä nollakoroilla jopa 85 miljardia euroa, joista edes pienen osan aktivoiminen sijoittamiseen toisi vauhtia yrityksiin ja tuloja omistajille.

Kohdennuksia startuppeihin ja innovaatioihin

Perussuomalaiset haluavat, että sijoitukset eivät menisi pelkästään suurten pörssiyhtiöiden osakkeisiin, vaan myös pienten ja uusien start up -yritysten tukemiseen, joilla on erityinen tarve riskipääomasta.

– Onko löydettävissä malli, jolla sijoittamista voitaisiin ohjata esimerkiksi niin sanottuihin startuppeihin ja innovatiivisiin yrityksiin? Kankaanniemi kysyi valtiovarainministeri Petteri Orpolta (kok.).

Ministeri Orpo painotti, että lakiesitys liittyy nimenomaan listattujen yritysten osakkeisiin kohdistuvaan sijoittamistoimintaan.

– Minä ajattelisin tämän laajemmin niin, että tällä me saamme sitä laiskaa pääomaa liikkeelle — käytitte hyvää termiä — eli laiskaa pääomaa liikkeelle tulemaan suomalaisten yritysten käyttöön, Orpo vastasi.

Orpo toivoo, että mallista löytyisi kannustin siihen, että suomalaiset yritykset lähtisivät listautumaan.

SUOMEN UUTISET