Vaikka ei aatto olekaan, ovat perussuomalaiset kurkistaneet, mitä hallituksen lahjakääröt sisältävät. Sosiaalidemokraatit muistavat eläkeläisiä korottamalla asumisen kustannuksia. Omistusasunnossa kerrostalossa yksin asuvalla eläkeläisnaisella menee eläkkeestä jatkossa yli 42 prosenttia asumiseen, totesi perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron valtion talousarviosta eduskunnassa pitänyt kansanedustaja Vilhelm Junnila.

Kun toverit kunnissa korottavat myös kiinteistöveroa, osuu raippa etenkin eläkeläisiin. Vero kun ei huomioi maksajan tuloja mitenkään, huomautti kansanedustaja Vilhelm Junnila.

– Joka kuudes kotitalous ei pysty kattamaan asumiskustannuksia omilla tuloillaan ja silti lämmityspolttoaineiden hintoihin isketään kunnon korotukset. Suomessa on lähes 200 000 öljyllä lämpenevää taloa, joissa jopa puolessa asuu ikäihmisiä. Kaukolämpökin kallistuu.

PS.n veronkevennysesitykset eivät kelvanneet

SDP:lle eivät kelvanneet perussuomalaisten ehdotukset veronkevennyksistä työeläkkeisiin eikä omaishoidontukeen, mutta Kojamon vuokrankorotukset ja verovapaat miljoonaosingot ammattiliitoille ovat kansalle kuin viimejouluista maksalaatikkoa. Yrittäjien sosiaali- ja eläketurvasta tai yrittäjän eläkevakuutuksen epäkohtien korjaamisesta lienee turha puhuakaan. Nyt avustaja-armeija on eläkeputken ja leskeneläkkeen kimpussa.

– Ja soten, voi herranjumala! Junnila puuskahti ja jatkoi:

– Armeijasta puheen ollen, vasemmistoliiton punaisesta paketista paljastuu joka pioneerin HX-suosikkilahja eli 10 miljardilla monitoimihävittäjiä. Valtiovarainvaliokunta varautuu hankintaan vuoden 2021 tasossa, eli indeksikorotukset ja valuuttamuutokset huomioiden summa voi olla suurempikin – ja tämän vasemmisto paketoi äänestäjilleen. Perussuomalaisille lahja kelpaa.

Elvytyspakettiin mukaan ”arvopohjan” takia

Kaikkein vahingollisimpana yhteistyön hedelmäkakkuna perussuomalaiset pitävät elvytyspakettia. Siinä alhaisempaa veroa omilta kansalaisiltaan keräävät Italia, Espanja ja Ranska maistavat hallituksen vieraanvaraisuutta eli suomalaisten veronmaksajien varoja.

– Rahoitusmarkkinoilta saisi edullisempaa lainaa ja ilman raskaita velvoitteita, jolla elvyttää niin paljon kuin sielu sietää. Mutta se arvopohja. Ja oikeusvaltioperiaate.

– Vihreät eivät ehtineet lukea toivomuslistaa, koska aika meni tavatessa perustuslakia. Mutta ei Korvatunturikaan sijaitse Al-Holissa. Emmekä työllisyyslukujen valossa saa itämaan tietäjiäkään. Maahanmuuttoviraston ja valtion vastaanottokeskusten toimintamenoihin kuitenkin upotetaan 12 miljoonan euron lisämääräraha, vaikka pandemian seurauksena turvapaikanhakijoiden määrä on romahtanut. Korona kelpaa syyksi mihin tahansa, vaikka budjetissa näkyy vain murto-osa maahanmuuton kustannuksista.

Keskustalle tasaiset veronkorotukset tärkeitä

Ettei unohtuisi, on perussuomalaisten mielestä syytä puhua myös keskustan lahjasta maaseudulle. Polttoaineverojen korotukset rokottavat autoilijoiden lisäksi jopa työkoneita. Kekkonen kysyi aikoinaan, onko maallamme malttia vaurastua, mutta viime kyselytunnilla entisen presidentin puolueen edustaja totesi tasaisten veronkorotusten olevan heille tärkeämpiä.

– Suomen Pankin ennusteen mukaan työllisyysaste putoaa 71:een vuoteen 2022 mennessä. Koronaa voi syyttää, mutta pitäisi löytyä toimia, joilla tilannetta parannetaan, Junnila sanoi.

Perussuomalaisilta yli 200 muutosesitystä

Tämän joulun kiltit lapset ovat erityisen kilttejä, sillä he ovat niitä, jotka tämän tulevaisuudessa maksavat. Kun velkaa otetaan kehyksen suhteessa, on perussuomalaisten mielestä määrärahat käytettävä vahvistamaan kotimaista yritystoimintaa ja teollisuutta, työllisyyttä, kansalaisten ostovoimaa ja perusturvaa sekä keventämään työn ja yrittämisen verotusta.

– Budjettivastalauseessamme on 255 lausumaehdotusta, kokoomuksella 85 ja kristillisdemokraateilla 34. Annan perussuomalaisten lahjan hallitukselle, eli teen vastalauseen yksi mukaisen epäluottamuslause-esityksen, koska Suomen kansa ansaitsee parempaa, Junnila kertoi.

Suomen Uutiset