SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taee uskoo koronaviruksen etenemisen hidastuvan, jos Suomessa laittomasti maassa oleville tarjotaan oleskelulupia ja asuntoja. Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavion mielestä ehdotus on vastuuton.

Hussein al-Taee on vahvasti sitä mieltä, että laittomasti maassa olevat ulkomaalaiset ovat tällä hetkellä erittäin haavoittuvaisessa asemassa ja että heidän auttamisekseen yhteiskunta voisi tarjota oleskelulupia ja asuntoja.

Esittää koronavirusta turvapaikkaperusteeksi

Erityisesti demarikansanedustaja on huolissaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista, joita arvioidaan olevan Suomessa useita tuhansia.

– Sdp:n Hussein al-Taee esittää koronavirusta uudeksi turvapaikkaperusteeksi niistä maista saapuville, joissa terveydenhoito ei ole riittävää. Eli kutakuinkin kaikki maailman maat, perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio kirjoittaa Facebookissa.

Ajaa maanisesti siirtolaisten oikeuksia

Tavion mielestä ehdotus on käsittämätön, vaikkakaan ei yllättävä.

– Al-Taee on aiemminkin eduskunnassa ottanut päätehtäväkseen ajaa maanisesti lisää siirtolaisuutta ja siirtolaisten oikeuksia Suomeen, mutta nyt hän kirjaimellisesti tekisi Suomen terveydenhuollosta avoimen koko maailmalle. Ja vielä pandemian aikana.

– Tätä vähemmän suomalaisista piittaavaa politiikkaa on enää vaikea keksiä, sanoo Tavio.

SUOMEN UUTISET