Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio ehdottaa, että kaikki vakaviin rikoksiin syyllistyneet ulkomaalaiset karkotetaan Suomesta. Tavio toi asian esille eduskunnan täysistunnossa eilen keskiviikkona, kun eduskunta ryhtyi käsittelemään kansalaisaloitetta seksuaalirikoksesta Suomessa tuomittujen ulkomaalaisten oleskelulupien peruuttamisesta ja karkotuksista.

Kansalaisaloitteeseen kertyi puolessa vuodessa yli 118 000 kannatusilmoitusta, mikä tekee siitä koko kansalaisaloitejärjestelmän historian neljänneksi suurimman tuen saaneen aloitteen. Tavio on tehnyt eduskunnassa vuonna 2015 samansuuntaisen lakialoitteen ulkomaalaisten rikollisten automaattisesta karkottamisesta.

Tavion mielestä ulkomaalaisten rikollisten karkottamista pitää sujuvoittaa, sillä nykyisin karkotusprosessissa on jopa neljä eri vaihetta, joten asian käsittely voi venähtää pitkäksi.

Suomesta tehty rikollisten ulkomaalaisten turvapaikka

Tavio esittää, että karkottaminen muuttuisi yksinkertaisemmaksi ja tehokkaammaksi, jos karkotusasiat käsiteltäisiin käräjäoikeudessa rikostuomioiden yhteydessä.

– Kahden vuoden vankeusrangaistus voisi olla hyvä raja sille, että karkotuspäätös annetaan ulkomaalaiselle automaattisesti. Tätä tukee se seikka, että useiden niin sanottujen ylitörkeiden rikosten minimirangaistus on laissa määritelty yleisesti kahteen vuoteen, Tavio perustelee.

– Suomesta on valitettavasti tehty ulkomaalaisten rikollisten turvapaikka. Suomi tyrkyttää pakolaisstatusta tiettyjen Afrikan ja Lähi-idän maiden kansalaisille ja samalla viestittää, että pakolaisstatuksen saatuaan maahanmuuttajan ei enää ikinä tarvitse lähteä, vaikka ei tekisi päivääkään töitä ja vaikka syyllistyisi mihin tahansa rikoksiin, Tavio sanoo.

SUOMEN UUTISET