Kansallismielisen Itävallan vapauspuolueen johtaja Norbert Hofer varoittaa kansalaisia maan rajoja uhkaavasta vaarasta. Myrsky on nousemassa samasta suunnasta kuin ennenkin.

Lähi-idän sotien jalkoihin jääneet ihmiset ovat taas lähdössä liikkeelle ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on jo käsi kahvalla valmiina avaamaan portit Eurooppaan.

Norbert Hofer suhtautuu erittäin varauksellisesti EU:n Turkin kanssa vuonna 2016 solmimaan pakolaissopimukseen ja löylyä löytyy lisää:

– Turkin jäsenyysneuvottelut EU:n kanssa on haudattava lopullisesti, sillä tuosta valtiosta ei voi tulla eikä koskaan tule osa Euroopan unionia, Hofer ilmoittaa selkeästi.

”Turkki kiristää EU:ta”

Hofer on erityisen käärmeissään Turkille kesällä myönnetystä 1,4 miljardin euron avustuksesta. Turkki kiristää Euroopan unionia, mutta ei pidä omaan osuuttaan pakolaissopimuksesta.

Hoferin mielestä Itävallan on otettava kohtalo omiin käsiinsä ja turvattava rajansa, koska ”EU:n ulkorajojen valvonnasta ei näytä tulevan mitään ja Frontex ei toimi”.

– Meidän on ryhdyttävä kansallisiin toimiin, myrsky nousee ja hallitsematon massamuutto uhkaa rajojamme. Vuosi 2015 ei saa toistua.

SUOMEN UUTISET