Perussuomalaisten kansanedustaja Joakim Vigelius arvostelee vasemmisto-opposition välikysymystä ’’ay-liikkeen vaalirahoilla voidelluksi’’.

Joakim Vigeliuksen eduskunnassa pitämää puhetta ay-liikkeen vaalituesta SDP:n ja vasemmistoliiton kansanedustajille on katsottu viestipalvelu X:ssä (entinen Twitter) yli 300 000 kertaa. Vigeliuksen puhetta ovat jakaneet mm. perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä ja jääkiekkolegenda Teemu Selänne.

– Vasemmistoliiton kansanedustajista jokainen on saanut tukea vaalikampanjalleen joko suoraan SAK:lta tai muilta ammattiliitoilta. Demareista useampi kuin kolme neljästä. Tuhansia euroja jokaista ehdokasta kohden, toteaa Vigelius puheessaan.

Demariedustajat ay-liikkeen lompakolla

Eduskunnassa käytiin tiistaina keskustelu SDP:n, vasemmistoliiton ja vihreiden välikysymyksestä ”hallituksen aiheuttamasta työmarkkinakaaoksesta”.

Puheessaan Vigelius listasi nimeltä SDP:n ja vasemmistoliiton kansanedustaja sekä heidän vaalirahoitusilmoitusten perusteella saamiaan vaalitukia.

– Edustaja Jussi Saramo: muilta taholta saatu tuki 23 000 euroa, josta muun muassa JHL lähes 5 000 euroa, PAM lähes 2 000 euroa ja Sähköalojen Ammattiliitto 1 500 euroa.

– Edustaja Matias Mäkynen: muilta tahoilta saatu tuki 44 000 euroa, josta muun muassa Ammattiliitto Pro lähes 6 000 euroa ja PAM 2 000 euroa.

– Edustaja Nasima Razmyar: muilta tahoilta saatu tuki 43 000 euroa, josta Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa 5 000 euroa, JHL 5 000 euroa ja PAM 2 000 euroa.

– Edustaja Eveliina Heinäluoma: muilta tahoilta saatu tuki 28 000 euroa, josta muun muassa JHL:ltä ja sen alaisilta 7 500 euroa ja SAK:n rahoittamalta Pro reilumpi yhteiskunta ry:ltä 3 000 euroa.

– Edustaja Timo Harakka: muilta tahoilta saatu tuki 25 000 euroa, josta muun muassa SAK:n edelleen rahoittamalta Pro reilumpi yhteiskunnalta 6 000 euroa.

Lakoista taloudelle miljarditappiot

Vigelius kertoo pyrkivänsä muistuttamaan vasemmistopuolueiden ja ammattiliittojen tiiviistä kytköksestä. Hänen mukaansa on huomioitava, että useista muista vaalirahoittajista poiketen ay-liikkeellä on käytössään koko yhteiskuntaan vaikuttava ’’lakkoase’’ kulloistakin istuvaa hallitusta vastaan. Tästä on Vigeliuksen mukaan enemmän hyötyä kuin haittaa.

– Kykenevätkö vaalirahalla voidellut vasemmiston kansanedustajat arvioimaan Suomen talouden kokonaiskuvaa pelkän ay-liikkeen edun ajamisen ja osaoptimoinnin sijaan?

Vigelius korostaa, että poliittisista lakoista aiheutuneiden menetysten on arvioitu aiheuttaneen Suomen taloudelle, yrityksille ja työpaikoille lähes miljardin euron menetykset eikä Suomen valtiontalous ei ole ollut kertaakaan ylijäämäinen yli 15 vuoteen.

SUOMEN UUTISET