Tulitus Emporia-ostoskeskuksessa Malmössä alkoi juuri työpäivän päättyessä ja kansan suunnistaessa viikonlopun ostoksille. Silminnäkijöiden mukaan ostoskeskuksessa ammuttiin ainakin 20 laukausta. Yksi ihminen on kuollut luoteihin ja toinen haavoittunut vaikeasti . Katso video.

Ammuskelu ostoskeskuksessa sai aikaan paniikin, kun sadat ihmiset sulkeutuivat liikkeisiin ja mahdollisuuksien mukaan pakenivat ulos rakennuksesta. Monet itkivät hysteerisinä. Paikalle saapui kymmenittäin poliiseja ja hälytysajoneuvoja myös lähiseudun kunnista. Ostoskeskus oli perjantaina illalla eristetty ja junaliikenne seudulla katkaistu.

Ammuskelussa kuoli 31-vuotias rikollisen Satudarah-moottoripyöräjengin johtoon kuulunut jäsen. Surmattu luotsasi järjestön Assassins-alajaosta (Salamurhaajat). Ampumisessa loukkaantui vaikeasti nainen, jonka tilasta ei ole tietoa.

Rikollisten välienselvittelyä

Poliisi on pidättänyt yhden henkilön ammuskelusta epäiltynä. Pidätetty on tiettävästi 15-vuotias. Poliisin mukaan ammuskelu liittyy rikollisten välienselvittelyyn.

Ruotsissa pidetään valtiopäivävaalit 11. syyskuuta. Vaalien tärkein yksittäinen teema on rikollisuus ja perjantain tapahtumat Malmössä eivät ainakaan vähennä teeman merkitystä.

SUOMEN UUTISET