Perussuomalaisten kansanedustaja ja eduskunnan eläinsuojelutyöryhmän puheenjohtaja Ritva ”Kike” Elomaa on kiitollinen Helsingin poliisin uudesta eläinsuojelurikoksiin keskittyvästä tutkintaryhmästä, joka on juuri perustettu.

Elomaa toivoo, että jatkossa tällaisiin ryhmiin panostettaisiin valtakunnallisesti ja valtiolta löytyisi niihin taloudellisia panoksia.

– Eläinsuojelurikokset eivät ole mikään vähäpätöinen asia. Räikeitäkin tapauksia tulee julki jatkuvasti ja voimme vain kuvitella, kuinka tapaus jää pimentoon, Elomaa huomauttaa.

Ei pois kenttäpoliisin työstä

Elomaa toivoo, että valtio tukisi taloudellisesti vastaavien yksiköiden perustamista.

– Emme tietenkään halua, että tärkeä eläinsuojelututkinta on pois muusta poliisin toiminnasta. Päinvastoin. Perussuomalaiset haluavat kouluttaa ja lisätä 800 uutta kenttäpoliisia arjen turvallisuutta takaamaan, Elomaa painottaa.

– Nämä uudet tutkijat olisivat vain lisä tähän kokonaisuuteen.

Ammattitaitoa ja resursseja lisää

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY myös tiedotti olevansa tyytyväinen uuden yksikön perustamisesta. Elomaa allekirjoittaa SEY:n toiminnanjohtaja Kati Pullin huolen siitä, että aikaisemmin eläinsuojelurikosten tutkintaan ei ole löytynyt riittävää ammattitaitoa tai resursseja.

– Eläinsuojelurikosten valvonta on ylipäätään heikkoa. Asiaan pystytään puuttumaan vasta kun eläin on jo puolikuollut, raato. Olen samaa mieltä Pullin kanssa siitä, että eläinsuojeluasiat pitää sisällyttää painokkaammin jo poliisikoulutukseen, Elomaa lisää.

Uuden eläinsuojelulain käsittely alkaa eduskunnassa ensi tiistaina. Elomaa on tyytyväinen suureen osaan lakiuudistusta, mutta toivoisi siihen vielä enemmän kunnianhimoa.