Keskusta on suorittanut takinkäännön ja sanojen syömisen maailmanennätyksen, sillä aiemmin yhteistä EU-velkaa ja liittovaltiokehitystä vastustanut puolue haluaakin nyt viedä Suomen velkavankeuteen vuosikymmenien ajaksi sekä osaksi liittovaltiota . – Keskusta voi samaan aikaan kannattaa yhteistä velkaa ja niin sanotusti vastustaa liittovaltiota, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ihmettelee kepun nykylinjaa.

Perussuomalaisten kansanedustajat Sanna Antikainen ja Jussi Halla-aho toivat tänään eduskunnassa esille kansanedustajan ja ex-pääministeri Juha Sipilän haastattelun vuodelta 2014.

Sipilän puheet ovat täysin ristiriidassa kepun nykyisen puoluejohdon linjausten kanssa, sillä aiemmin yhteistä EU-velkaa ja liittovaltiokehitystä vastustanut puolue onkin nyt muuttanut mielensä, sillä kepu haluaa hallituksessa viedä Suomen velkavankeuteen vuosikymmenien ajaksi.

Housutkin repeävät, kun kepu pettää äänestäjiään

Huhtikuussa 2014 – reilut seitsemän vuotta sitten – Sipilä linjasi, että EU:n on pysyttävä selvästi jäsenvaltioiden välisenä liittona. Sipilä painotti ja vakuutti, että keskusta vastustaa eurobondeja eli yhteistä velkaa ja liittovaltiokehitystä.

– Yhteinen velka on niin iso askel kohti liittovaltiota, että housut repeää. Etelä-Euroopan mailla on tietenkin kova halu yhteiseen velkaan sattuneesta syystä. EU:n sosiaalidemokraattien kärkiehdokas kannattaa eurobondeja selkeästi, samoin Euroopan kansanpuolueen kärkiehdokas. Se on vaarallista puhetta, Sipilä sanoi.

Perussuomalaisten Antikainen toteaa, että Sipilän aikaisempien lausuntojen perusteella luulisi, että keskusta äänestäisi elpymispakettia vastaan.

– Mutta niin vain taitaa olla, että keskusta todistaa vanhan viisauden todeksi, eli sen, että keskusta pettää aina. Keskusta pettää äänestäjiään niin kovaa, että housutkin repeävät, Antikainen sanoo.

Keskustan puheet ja teot jyrkässä ristiriidassa

Halla-aho ihmettelee myös keskustan puheiden ja tekojen välistä ristiriitaa.

– Useimmat keskustan edustajat kertovat vastustavansa liittovaltiokehitystä. Kuitenkin he kannattavat jokaista eteen tulevaa esitystä, joka on liittovaltiokehitystä. Jos hyväksyttäväksi tulee sellaisia asioita, joita keskustalaiset itse ovat aiemmin erehtyneet kutsumaan liittovaltiokehitykseksi, niin maalitolppia siirretään.

– Sipilä sanoi Suomenmaa-lehden haastattelussa, että yhteinen velka olisi merkittävä askel kohti liittovaltiota. Nyt meillä on käsittelyssä yhteisen velan luominen, mutta se ei enää olekaan liittovaltiokehitystä, joten keskusta voi samaan aikaan kannattaa yhteistä velkaa ja niin sanotusti vastustaa liittovaltiota, Halla-aho ihmettelee.

SUOMEN UUTISET