Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Koskelan mukaan nyt on koittanut viimeinen hetki puolustaa Suomen huoltovarmuutta, puhdasta kotimaista maataloutta ja energiantuotantoa sekä varmistaa omavaraisuus maan nykyisessä ja tulevissa tilanteissa.

Jari Koskela peräänkuuluttaa kotimaisen, puhtaan ruoan arvostamista elintarvikekaupan markkinajohtajilta, jotka ovat omalla toiminnallaan jo vuosikausia heikentäneet kotimaista ruokatuotantoa.

– Omavaraisuus ja huoltovarmuus kulkevat käsi kädessä. Jos meillä on monipuolisesti omaa tuotantoa, se automaattisesti vahvistaa huoltovarmuuttamme, Koskela sanoo.

Turpeenkäytön alasajo uhkaa huoltovarmuutta

Koskelan mukaan hallituksella toisensa jälkeen on ollut välinpitämätön linja suomalaisen maatalouden tuotantoa ja muuta tuotantoa puolustaessa.

Esimerkkinä Koskela nostaa esiin myös lääkinnällisen generoidun hapen. Koskela korostaa, että esimerkiksi Lontoossa on jo sairaaloissa ongelmia hapen riittävyydessä ja lääkärit joutuvat koronakriisissä pohtimaan, keitä autetaan. Suomessa vain Pellon terveyskeskus on saanut luvan käyttää generoitua happea.

– Olen käynyt vuosien varrella viiden eri ministerin puheilla puolustamassa lääkinnällisen hapen generaattoreiden lisäämistä kotimaassa, mutta se ei ole johtanut lupien myöntämiseen, Koskela kertoo.

– Toinen tärkeä esimerkki on energiantuotanto ja turve. Turpeenkäytön alasajo uhkaa todella merkittävästi myös huoltovarmuuttamme.

SUOMEN UUTISET